12. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arendaja: Viimsi elanikud upuvad mutta enda süül

Uue-Kooli elurajoonis käib pidev ehitustegevus. Seal on pooleliolevaid maju, alustatavaid ehitusi, rajatakse kommunikatsioone ning tegeletakse mullatöödega. Seega ei ole kõik sealses rajoonis liikuvad veokid ja rasketehnika seotud Laanekivi Kodu OÜ-ga, väidab arendaja.

Hetkel ehitab Laanekivi Kodu OÜ peamiselt teesid ja kommunikatsioone, millega soovivad valmis saada enne külmade saabumist.

Selle naabruses asuva elamu omaniku Inari Truumaa sõnul on mõeldamatu, et nii temal kui ka Uus-Kooli elamurajooni ligi 90 elanikul tuleb veel kolm aastat taluda uue elamurajooni ehitusest tulenevaid ebameeldivusi, sest kõik need raskeveokid, traktorid ja buldooserid pääsevad ehitusplatsile vaid neid teid pidi, mis paraku just nende akende alt ja värava tagant läbi lähevad.

Laanekivi Kodu OÜ juhatuse liige Tarmo Adamson ütles aripaev.ee-le, et raskemehhanismid nagu buldooserid, ekskavaatorid jne. tuuakse objektile ja viiakse sealt treileritega ja ainult tööde alguses ja lõpus, mitte iga päev. "Uus-Kooli elurajoon koosneb eramutest, mis on ehitatud teedest piisavale kaugusele hoovidesse, seetõttu on üle pingutatud väide akende alt," lisab ta.

Laanekivi Kodu OÜ soovib oma kulul ehitada välja koos asfalteerimisega Vardi tee Lille teest kuni Nurme teeni, samas rajades ka tänavavalgustuse ning sideliinid, millest on kasu vaid olemasolevatele elanikele. Kahjuks nendesamade elanike aktiivse vastutegevuse tõttu ei ole väljastatud ehitusluba ja kogu protsess on peatunud. Teemaa kuulub Naima Lahe`le , kes on keeldunud kooskõlastamast ehitust, samaaegselt olles üks aktiivsemaid kaebajaid.

"Kui ma kaks aastat tagasi maja ostsin, teadsin üldplaneeringu põhjal, et naabrusesse võib kerkida hajaasustusega elamurajoon ehk selline nagu on siin praegu," pajatas Truumaa.

Adamson kinnitab, et Truumaa ja EPL ajakirjanik ei ole huvi tundnud ehitatava elurajooni planeeringu ega ka majade arhitektuuri vastu. "Planeeringuga säilitatakse 65% olemasolevat metsa ja täisehituse osa on detailplaneeringus lubatud 25% asemel 21,2%," lisas ta.

Seepärast ongi pideva müra ja lagunevate teede vastu kaitsetud elanikud arvamusel, et vallavalitsus on seadnud esikohale mitte nende, vaid arendaja huvid.

"Laanekivi Kodu OÜ korrastas tasuta Truuma isiklikul palvel tema aiataguse teeosa ja sissesõidutee koduhoovi, mis olid praktiliselt nii jalgsi-kui autoliikluseks kõlbmatud teede-ehituse algstaadiumis," ütles Adamson.

Augusti lõpus paigaldas vald veoautode liikluspiirangu märgid Vardi teele, millega piirati veoautode liiklemist tööpäeviti kella 17-9 ja keelati liiklus täielikult puhkepäeviti. Tegelikult on kohalikud elanikud tunnistajaks, et sellest liikluspiirangust kinni ei peeta.

"Tööaegade ja sõidukite liikumise kohta on olemas tööajatabelid ja ehituspäevikud, mis vastavad Eesti Vabariigis kehtivatele nõuetele ja kus on üheselt näha, et tööd Laanekivi Kodu OÜ objektil toimusid ainult tööpäevadel ja lubatud töötamise aegadel," kinnitav Adamson.

"EPL ühe poole nägemust kajastava artikli avaldamine enne samal päeval toimuvat kohtuistungit on meie arvates odav kohtu mõjutamise katse," ütles Adamson.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474