30. oktoober 2006

Saaremaa elanikud on Sõnajalgade tuulepargi planeeringu vastu

Salme volikogus veebruaris algatatud Tiirimetsa küla Silla maaüksuse detailplaneeringu menetlemine jätkub tuleva aasta veebruaris, sest naaberkinnistute omanike vastuseisu tõttu tahab sinna tuulepargi rajamist kavandav AS Telewind planeeringut täiendada.

Salme vallavanem Kalmer Poopuu ütles, et vennad Oleg ja Andres Sõnajalg tahavad planeeringut täiendada, et volikogul oleks rohkem infot otsustamiseks, kirjutas Meie Maa. "Kui arendaja leiab maaomanikega kompromissi ehk maksab neile kompensatsiooni või muid lahendusi, ja vaided ära kaovad, ei näe volikogu ilmselt enam põhjust mitte kehtestada," sõnas Kalmer Poopuu, kelle andmeil on üks kinnistuomanik juba vastuseisust loobunud.

Silla kinnistu detailplaneeringu eesmärk on viia generaatoriga tuulepargi rajamine, mille koguvõimsus on 2,5 mW. Detailplaneeringu avaliku väljapaneku ajal esitasid lähiümbruses asuvate kinnistute omanikud 13 kirjalikku ettepanekut ja vastuväidet planeeringu kohta.

Telewindi hinnangul on kõik vastuväited alusetud.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474