1. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tele2 langetas 2,5 korda mobiilse andmeside hindu

Eesti suuruselt teine mobiilsideoperaator Tele2 avas täna Tallinnas kiiret andmesidet võimaldava 3G mobiilsidevõrgu ja langetas seoses sellega 2,5 korda mobiilse andmeside hindu, teatas ettevõte.

3G võrk viib mobiilse andmeside kiirused koduse ADSL-internetiühendusega võrdväärsele tasemele ja võimaldab kasutada videokõnesid.

Tele2 juhatuse esimehe Toomas Tiiveli sõnul on uue võrgu avamine tähtis verstapost, mis avab Tele2 klientidele mitmeid uusi võimalusi. „Usun, et tavakasutajale pakub enim lisaväärtust mobiilse andmeside kiiruse märkimisväärne kasv, mida võimaldab kolmanda põlvkonna tehnoloogia. Juba täna on võimalik mobiiltelefoniga kõikjal Eestis surfata internetis ja lugeda e-maile, 3G muudab selle veelgi mugavamaks ja kiiremaks. Uusi ja huvitavaid võimalusi pakub kolmas põlvkond ka mobiilse meelelahutuse sõpradele,” sõnas Tiivel.

Samas rõhutas Tiivel, et uue võrgu avamine on siiski võrreldav vaid jäämäe veepealse osaga. ”Täna näen suurt väljakutset võrgu äriliselt tasuvas laiendamises, aga veelgi enam selles, kuidas uus tehnoloogia klientidele arusaadavaks ja taskukohaseks muuta. Selleks alustame koos võrgu avamisega ka ulatuslikku andmeside kasutuse propageerimist ning langetame andmeside hinda,” märkis Tiivel.

Seoses kolmanda põlvkonna andmesidevõrgu avamisega langetas Tele2 alates 1. novembrist oma võrgus keskmiselt 2,5 korda mobiilse andmeside hinda. Toomas Tiiveli sõnul soovib Tele2 selle sammuga muuta olukorda, kus mobiilse andmeside populaarsust on eelkõige pärssinud teenuse suhteliselt kõrge hind.

Alates 1. novembrist kuni aasta lõpuni maksab Tele2 klientidele 1 megabait (MB) andmemahtu 9,5 krooni. Andmesidepaketti M-Internet 15 pakub ettevõte kuni märtsikuuni kuutasuta, videokõnesid tutvustusperioodil tavakõne hinnaga.

Tele2 hindab aasta lõpus uuesti turu olukorda, mobiilse interneti populaarsust ja kasutusmahte ning kujundab edasise hinnastrateegia, märkis Tiivel.

Tele2 3G teenused on alates 1. novembrist kättesaadavad Tallinnas, kuid 3G leviala on kavas jooksvalt laiendada. Hetkel levib 3G võrk Tallinna kesklinnas, Pirital, Viimsis, Kristiine linnaosas, Nõmmel, Laagris ja osaliselt Mustamäel.

Tele2 kiiret 3G andmesideteenust saavad kasutada nii ettevõtte lepingulised kui kõnekaartide Smart ja Ultra kliendid. Videokõnede pidamise võimalus on hetkel Tele2 lepingulistel klientidel.

3G on uue põlvkonna mobiilside, mis avardab Tele2 klientidele teenuse kasutamise võimalusi. 3G võrgus on võimalik lisaks tavapärastele teenustele kasutada senisest kordades kiiremat mobiilset internetiühendust ja teha videokõnesid. 3G võrgu kasutamiseks peab kliendi mobiiltelefon toetama 3G tehnoloogiat.

Kõikjal Tele2 3G levialas on võimalik kasutada 3G tehnoloogial põhinevat HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) ehk 3,5G andmesideteenust, mis lubab internetiühenduse kiiruseks 1,8 Mbit/sek, olles kiirem kui enamus koduseid ADSL-ühendusi ning 25 korda kiirem GPRS-teenusest.

Eesti suuruselt teine mobiilsideoperaator Tele2 Eesti AS kuulub üleeuroopalisse Tele2 telekommunikatsiooniettevtete kontserni, mis pakub teenuseid enam kui 30 miljonile kliendile 23 riigis. Tele2 eesmärk on pakkuda parima hinnaga teenuseid nii era- kui äriklientidele.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474