3. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kindlustuspettus autoga viib seitsmeks kuuks trellide taha

Tartu maakohus tunnistas Veiko Punnari (26), Urmas Hõpemäe (30) ja Kadri Heinsoo (24) kokkuleppemenetluses süüdi kindlustuskelmuses.

Punnar tunnistati lisaks süüdi ka kohtueelsel menetlusel teadvalt valeütluse andmises, teatas Tartu kohtute esindaja.

Punnarit karistati seitsme kuu pikkuse vangistusega. Hõpemäge trahvis kohus 18 000 krooni ja Heinsood 10 000 krooni ulatuses.

Lisaks mõisteti igalt süüdistatavalt välja menetluskuludena üle 5000 krooni ja solidaarselt tsiviilhagina kindlustusfirma kasuks 67 700 krooni.

Samuti konfiskeeriti Punnarilt tahtliku süüteo toimepanemise vahendina tema soetatud auto.

Süüdistuse järgi soetas Punnar eelmise aasta märtsis endale Saksamaalt sõiduauto Citroen C5, mille ta vormistas teadlikult oma tuttava Heinsoo nimele, et ennast selle sõidukiga mitte seostada. Eelmise aasta augustis lavastasid kolm süüdistatavat Tartumaal liiklusõnnetuse, kus sõidukiga Datsun Patrol sõideti teadlikult tagant otsa Citroenile. Seejärel täideti liiklusõnnetuse teade, mille järgi oli väidetavalt Datsuni roolis Hõpemägi ja Citroeni roolis Heinsoo. Pärast seda esitasid Heinsoo ja Hõpemägi Punnari juhendamisel AS If Eesti Kindlustusele kindlustushüvitise saamise eesmärgil vajalikud dokumendid lavastatud liiklusõnnetuse kohta, soovides saada kindlustushüvitist 260 000 krooni.

Kindlustus hüvitas aga vaid Citroeni remondikulud 67 700 krooni ulatuses.

Samuti esitas Punnar eelmise aasta augustis kindlustusandjale kahjuteate oma Volkswagen Transporteri lavastatud varguse kohta. Selliselt püüdis Punnar kindlustuselt välja petta sõiduki kindlustushüvitisena 153 000 krooni, kuid kuriteo uurimise sekkumise tõttu see tal ei õnnestunud.

Punnarit süüdistatakse ka valeütluse andmises politseis autovarguse kohta, kuigi tegelikult vargust ei toimunud.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474