3. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus Emajõe alajaam kasse ja lolle ei karda

Ehkki hea tahtmise korral on võimalik igal pool surma saada, on isegi lolli inimese surmasaamise risk uues Emajõe alajaamas väike. Neid halle torusid võib lausa näpuga katsuda, kirjutas Tartu Postimees.

Eile veel pääsesid juhuslikud Tartu kassid – mitmegi voolukatkestuse legendaarsed põhjustajad – jaotlas soovi korral suure trafo ümber tiirutama, ent nende lootus veeta talv soojas traforuumis on asjatu.

Siis, kui jaama jõulude eel kõrgepingesurakas päriselt sisse lastakse ja trafot läbiv pinge ruumi soojaks kütab, on avaused võõrastele kinni pandud.

Jaotlasse tuleb sisse 110 kV kõrgepingeliin nii Ilmatsalu tänaval asuvast Tartu alajaamast kui ka renoveeritavast Ülejõe alajaamast Raadil. Maja Vabaduse puiestee ääres haridusministeeriumi taga jagab voolu omakorda laiali väiksematele tarbijatele Riia tänava ja Supilinna serva vahel.

Pärast seda, kui valmis saab Ülejõe alajaama uue Emajõe alajaamaga ühendav kõrgepinge kaabelliin, tekib niinimetatud Tartu ring. See tähendab, et kui traktorikopp kaablisse lõikab, siis jääb Põhivõrgu alajaam tööle tänu teiselt poolt sisenevale kaablitoitele.

Tartu alajaam Ilmatsalu tänavas rekonstrueeriti aastatel 2000–2006 – see maksis 225 miljonit kr. Raadil asuva Ülejõe 110 kV alajaama rekonstrueerimine ja laiendus maksis 25 mln kr.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474