6. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kadaka elurajoon neelab üle miljardi krooni

Mustamäe linnaossa endise Kadaka aiandi alale kerkib paarikümnest korterelamust ja mitmest ärihoonest koosnev elurajoon, mis peaks arendajate plaanide kohaselt lõplikult valmima kuue aastaga.

Eelmisel nädalal kehtestas Tallinna linnavalitsus Kadaka tee, Mustamäe tee ja Tammsaare tee vahele jäävale 23,7 hektari suurusele alale detailplaneeringu, mille kohaselt ehitatakse praeguste plekkangaaride asemele ärihooned ja tornelamud.

NCC Ehituse elamuehituse arendusdirektori Priit Aeru sõnul on kuue aasta peale tehtud äriplaani täpset maksumust praegu raske öelda, kuid kindlasti neelab ehitus üle miljardi krooni.

Koos NCC Ehitusega piirkonna arendusega tegeleva Kadaka Aiandi AS-i juhataja Andrus Egeli kinnitusel tulevad Mustika keskuse juurde jäävale endiste kasvuhoonete alale põhiliselt tornelamud, kuid Kadaka tee äärde planeeritakse äritsooni. “Kuna linnavalitsus kinnitas detailplaneeringu alles eelmisel nädalal, käib hetkel projekteerimine ning ehitust saame alustada tõenäoliselt järgmise aasta alguses,” ütles Egel.

Elamispindu puudutav projekt on jagatud kümnesse etappi, mida hakatakse järk-järgult ellu viima. “Kogu alale ehitatakse laias laastus 1500 uut korterit, millest meile kuulub umbes 1100. Samas on ka teistele omanikele kuuluvaid väiksemaid krunte,” selgitas Aer.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474