7. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Harjumaal toodi politseisse 60 relva

Põhja Politseiprefektuuri oktoobrikuise tulirelvade registreerimiskampaania "Harjumaa turvaliseks" raames tõid inimesed politseisse 60 relva ning mitmesugust laskemoona, teatas politsei.

Põhja Politseiprefektuuri lubadetalituse komissari Steve Kümniku sõnul oli oktoobrikuine relvakampaania edukas ning tagasiside inimestelt hea. „Kogunenud relvade hulk ning fakt, et leidus neidki, kes senini ei teadnudki oma kohustusest päranduseks saadud relv registreerida, näitab, et sellised kampaaniad on vajalikud,” ütles Kümnik.

Suurem osa leidrelvi pärines Harjumaa talumajapidamistest, kuid oli ka neid, mis välja tulnud vanade linnamajade renoveerimisel. „Inimesed peavad teadma, kuidas käituda, leides ehitustööde käigus relva või saades selle n.ö päranduseks,” ütles Kümnik. Tema sõnul oligi üks kampaania eesmärke inimeste teavitamine tulirelva omanikule ja valdajale kehtivatest nõuetest.

Enamus kampaania käigus relva politseisse toonutest soovis selle enda nimele registreerida. Selleks peab relvaloa taotleja täitma kõik seadusest tulenevad nõuded sealhulgas arstlik kontroll ning relvaeksam. Leidrelva puhul teatab politsei avalikult relva leidmisest ning kui selle endine omanik endast kuue kuu jooksul märku ei anna, tekib üleandjal õigus relv enda nimele registreerida.

Kampaania käigus toodi Põhja prefektuuri lubadetalitusse 32 sileraudset jahipüssi, 12 vintpüssi, 11 püstolit, kaks gaasipüstolit, kaks püstol-kuulipildujat ning üks kuulipilduja. Lisaks ka 600 ühikut erinevat laskemoona ja püssirohtu.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474