10. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sakala kaitsjad loodavad keskusest raekoja teha

Täna hommikul Sakala keskuse juurde kogunenud sajakonna inimese ees sõna võtnud paeehitise kaitsjad märkisid mitmel korral, et hoone tuleks ümber ehitada uueks raekojaks.

Lisaks Murulale võtsid keskuse peaukse ees toimunud piketil sõna üks selle organisaatoreid akadeemik Rein Einasto, europarlamendi saadik Andres Tarand, arhitektide liidu aseesimees Margit Mutso, arhitekt Mart Port ning veel mitmed auväärsed ning teemaga kursis olevad inimesed, kirjutas postimees.ee.

Arhitekt Port toonitas, et sadamasse planeeritud uus raekoda ehk linnavalitsuse hoone peaks hoopis asuma praeguse Sakala keskuse koha peal ja keskuse ümberehitamine selleks oleks tehniliselt täiesti võimalik.

Ta lisas, et linnaplaneerimise seisukohalt on oluline, et tähtsad asutused ehitataks linnasüdamesse, mitte äärelinnadesse, kuhu ei vii isegi korralikku transporti.

Port tõi näiteks KUMU kunstimuuseumi, mille juurde ühistranspordi peatustest kilomeetri jagu maad jala tuleb vantsida.

«Koht on selliste ehitiste rajamisel kõige olulisem ja uue raekoja koht on siin,» lõpetas arhitekt sõnavõtu.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474