14. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestis alustab esimene õigusabikulude kindlustuse pakkuja

Tänasest alustab Eesti turul õigusabikulude kindlustuse pakkumisega Euroopa suurim õigusabikulude kindlustusandja D.A.S, teatas firma.

ettevõtte andmetel on tegu esimene taolise teenuse pakkujaga Balti riikides. D.A.S. Õigusabikulude Kindlustuse AS teenused on mõeldud eraisikute ja väikeettevõtete õiguslike huvide teostamiseks kolmandate isikute vastu, kes on tihtipeale majanduslikult tugevamad vastased. D.A.S. kannab õiguslike huvide teostamise kulud. Esmalt hakatakse õigusabikulude kindlustust pakkuma sõidukiomanikele ja –juhtidele.

Õigusabikulude kindlustuse juhtmõtteks on „Taavet Koljati vastu”. Tegemist on Eestis uue kindlustusteenusega, mis erinevalt muudest kindlustusliikidest võimaldab esitada omapoolseid nõudeid kolmandate isikute vastu. Näiteks olukorras, kus liiklusõnnetuse tagajärjel tekib kannatanul probleeme õnnetuse põhjustaja või tema kindlustusandjaga - seda nii õnnetuste puhul Eestis kui ka välismaal töö- või puhkuserisidel olles. Õigusabikulude kindlustus abistab kindlustatut nõuete esitamisel ja õiguslike huvide kaitsmisel ning võtab enda kanda vajaliku õigusabi kulu.

D.A.S.i juhatuse liikme Ilona Kuberi sõnul on uus kindlustusliik suunatud eeskätt

eraisikutele ja väikeettevõtjatele. “Näiteks Saksamaal omab õigusabikulude kindlustuse lepingut ca 43% perekondadest,“ tõi Kuber välja kindlustuse populaarsuse Euroopas.

Sõidukiomanike ja –juhtide õigusabikulude kindlustus pakub ulatuslikku kindlustuskaitset mitte ainult vara- ja isikukahju hüvitamise nõuete esitamisel, vaid ka õiguslike huvide teostamisel, mis tulenevad lepingulistest vaidlustest näiteks liisinguettevõttega, autoremonditöökojaga, liiklus- või kaskokindlustusandjaga ning kaitseb ka kriminaal- või väärteoõigusega seotud vaidlustes. Nimetatud teenustele lisandub kliendi õigusnõustamine sõiduki ja liikluse valdkonnas. Õigusabikulude kindlustuse keskmine aastamakse eraisikule on 861 krooni.

„Kavatseme kindlustusteenuseid müüa eelkõige oma müügiesindajate võrgu kaudu ning avada piirkondlikke müügiesindusi kõikjal Eestis,“ kinnitas Kuber. Kuber lisas, et D.A.S.il on plaanis laiendada oma kindlustustoodete valikut. „Tulevikus on plaanis pakkuda õigusabikindlustust ka töö- ja perekonnaõigusega seotud valdkondades,” tutvustas Kuber D.A.S.i tulevikuplaane Eestis.

D.A.S. Õigusabikulude Kindlustuse AS-i nõugkogu esimees Peeter Wiegand tõstab esile õigusabikulude kindlustuse ja D.A.S. Grupi uue ettevõtte alustamise tähenduse: „Õigusabikulude kindlustus tagab osapooltele õiguslikes vaidlustes võrdsed võimalused, sõltumata sellest, milline on osapoolte majanduslik olukord. Seega täidab õigusabikulude kindlustus olulist õigus- ja sotsiaalpoliitilist ülesannet,“ kinnitas Wiegand. Ta lisas, et seadusandluse muutumine mahukamaks, järjest keerulisemad kohtuasjad ning suurenevad õigusabikulud muudavad õigusabikulude kindlustuse üha olulisemaks. „Ma olen kindel, et D.A.S. abistab oma Eesti kliente sama edukalt, kui teised 15 D.A.S.i ettevõtet Euroopas,“ lisas Wiegand.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474