14. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiiu pargi korterite ostjad nõuavad YIT Ehituselt ehituse jätkumist

Hiiu parki kerkima pidanud pansionaat-elumaja korteriostjad pole nõus, et YIT Ehitus neile kohtumäärusele tuginedes korterite sissemaksu tagastas, vaid soovivad ehituse jätkamist.

Broneerijate nõudmised on esialgu jäänud advokaatide kirjavahetuse tasandile, kohtuasja pole veel alustatud, kirjutas Äripäev.

Ehkki ametlikult ei tohtinud Hiiu parki elumaja rajada, ehitas YIT Ehitus sinna 69 korterit sanatooriumi numbritubade nime all, hinnaga 20 000-23 000 krooni ruutmeeter. Broneerimistasu oli eelmisel aastal 5% ostusummast, praegu maksab sealkandis uus korter pea kaks korda rohkem.

8. septembril tühistas Tallinna halduskohus kodanike Otsmanni ja Seeri kaebuse peale nn sanatoorium-elumaja ehitusloa. Ehitus seiskus.

Osa pettunud ostjatest hakkas suvel Aivar Pilve advokaadibüroo abil nõudma korterite väljaehitamist ega olnud nõus broneerimistasu tagasisaamisega ja YITi pakutud 5protsendise kahjude korvamise lisatasuga.

Kahe poole advokaatide kirjavahetusest selgub, et ostjate hinnangul ei olnud halduskohtu määrus piisav alus, et nendega leping lõpetada. Ostjate esindaja vandeadvokaat Aivar Pilve hinnangul võib lepingupool taganeda vaid juhul, kui teine pool on lepingust tulenevat kohustust oluliselt rikkunud, seda aga ei ole juhtunud.

Teiseks rääkis üks korteriostja, et YIT suhtles tema kui ostjaga edasi juunini, ehkki juba möödunud aasta novembris tulid esimesed signaalid, et ehitusluba on kahtlane.

YIT Ehituse tegevjuht Priit Sauk oli kidakeelne. Tema sõnul on see ammune lugu, kus uusi arenguid pole. Broneerijatele ei ole tema sõnul lubatud eelisjärjekorras kortereid, sest see pole võimalik.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474