15. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Korterimüüjad kergitavad ikka hindu

Tallinna kinnisvaraturu üle ujutanud korterimüüjad soovivad üha kõrgemat ruutmeetri hinda, kuid spekulatiivsetel eesmärkidel kinnisvara soetada pole enam mõtet.

Kinnisvarabüroo Uus Maa juht Jaanus Laugus rääkis, et ehkki turgu võib pidada endiselt aktiivseks, uued korterid enam nii libedalt omanikku ei leia kui kevadel. Keskmine ostja eelistab magalaid, kuid sealset vana korterit, sest uue eluaseme ruutmeetri hind on tõusnud kesklinna hinnaga ühele tasemele.

Näiteks Mustamäel maksab uue korteri ruutmeeter 35 000-40 000 krooni, mis on vana korteri ruutmeetri hinnast kaks korda enam. "Käärid on liiga suured," kommenteeris Laugus, "mõistlik oleks 30 protsenti kallim."

Ober-Hausi tegevjuhi asetäitja Siiri Maask kommenteeris Tallinnas müüki tulnud korterite arvu hüppelist kasvu: "Olen seda tähele pannud, kuid üht kindlat põhjust siin pole."

"City24 statistika võib kajastada kas tegelikku olukorda või inimeste hullumeelsust," kommenteeris Pindi Kinnisvara juht Peep Sooman. Tema sõnul on suurem osa spekulante oma korteritest juba lahti saanud. "Praegune trend on, et müüvad korterivahetajad. Hästi palju on neid, kel hakkab valmima oma maja," lisas Sooman.

Paljud paluvad, et kinnisvarabürood neil seisma jäänud kortereid müüa aitaksid. Inimeste soovhind ja korteri tegelik müügihind võivad Soomani snul erineda üle 10 protsendi.

SEB Eesti Ühispanga jaepanganduse divisjoni direktor Riho Unt ütles, et Tallinna mägedel korterite tegelikud hinnad ei tõuse. "Seega City24 statistika ei peegelda tegelikku hinnaliikumist turul," rääkis ta. "Pigem on tekkinud väga lai hinnaskaala," selgitas Unt.

"Kui võrrelda praegusi korterite ostu-müügihindu aasta alguse omadega, siis hinnatõusust pole põhjust rääkida," kinnitas konkurendi tähelepanekuid Hansapanga eluaseme finantseerimise osakonna projektijuht Olavi Mätik.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474