20. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riia on kaotanud kontrolli väärtusliku maa üle offshore-firmadele

Riia linn on kaotanud kontrolli 7 hektari maa üle Grapju poolsaarel offshore-firmadele.

Maa läks offshore-firmade kätte läbi linna veevarustusfirma Rigas Udens, kirjutas BBN.

Veebruaris vahetas SIA SIA Udens Atputas Parks Grapju poolsaare maad Bauskase tänava osade majade vastu.Grapju poolsaare maa on praegu registreeritud ettevõtete US CEE Private Property Latvia ja Active Waterfront Development B.V nimele.

Augustis registreeris SIA Udens Atputas Parks Grapju poolsaare kinnisvara enda nimele ja juba paar päeva hiljem taotleti maa erastamist.Septembri algul müüdi maa ettevõttele SIA US CEE Private Property Latvia 295 650 lati ehk 6,6 miljardi krooni eest. Ülejäänud osa poolsaarest ostis Active Waterfront Development B.V.

Riia linnavolikogu esindaja Andris Ameriks ütles, et linn tõenäoliselt kaebab kohtusse veefirma juhatuse kuna kinnisvaratehingud peavad olema ettevõtte nõukogu poolt heaks kiidetud, aga antud juhul seda ei tehtud."Kõik märgid näitavad, et tegevjuht tegutses tahtlikult sellisel viisil, et kinnisvara edasi müüa teisele ettevõttele," ütles Riia linnavolikogu arengukommitee juht ja veefirma Rigas Udens nõukogu esimees Edmunds Krastins.

Rigas Udens on tõrjunud süüdistusi ja väidab, et maa müük oli vajalik kanalisatsioonivõrgustiku rajamise korraldamiseks.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474