29. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viljandi ei võtnud andmesidevõrku vastu

Viljandi Maavalitsus keeldus Norby Telecomilt vastu võtmast maapiirkondade internetistamise programmi «Külatee 3» osana ehitatud traadita WiMaxi andmesidevõrku.

Maavanem Kalle Küttise allkirjastatud teates loetletakse puudusi, mille tõttu ei vasta Norby ehitatud võrk riigihankes kokkulepitule, kirjutas Sakala.

Maavalitsuse sõnul pole vastupidi riigihankega määratule klientidel interneti püsiühenduse teenuse kasutamise võimalust Kootsi, Võlli, Pärsti, Heimtali, Tohvri, Tipu, Uue-Kariste, Lilli, Tuhalaane, Pahuvere, Suislepa, Kivilõppe, Paistu, Moori ja Võistre külas.

Kirjas märgitakse, et Norby on ebakvaliteetse leviga paikades soovitanud klientidel paigaldada umbes 25-meetrise antennimasti, mille eest nõuab neilt lisatasu.

Samuti on maavalitsusele laekunud informatsioon, et Norby küsib liituda soovivatelt klientidelt peale liitumistasu raha näiteks tehniku auto bensiini eest.

Maavalitsuse infotalituse juhataja Kaupo Kase sõnul tähendab teade seda, et maavalitsus ei tasu võrgu ehitamise kulusid enne, kui on selge, kuidas Norby Telecom kavatseb probleemid lahendada.

Norby Telecomi WiMaxi ärisuuna juht Ivo Saluoks ütles, et need Viljandimaa külad, millele maavalitsus viitab, asuvad leviala äärel. «Riigihanke dokumentides oli samuti kirjas, et neile, kes seitsmemeetrise standardantenniga signaali ei saa, töötatakse välja erilahendus. 25-meetrist masti on mitu sellist klienti meilt ka ise soovinud.»

Saluoksa hinnangul peaks tuleval aastal erilahenduste ehitamise eest tasumise osaliselt enda kanda võtma riik, ent kas ja kuidas ta seda teeb, selle kohta Norby midagi öelda ei oska.

Saluoks avaldas veendumust, et Norby ja maavalitsus jõuavad kokkuleppele. «Tegemist on formaalse vaidlusega ning nendele klientidele, kes on esitanud meile liitumisavalduse, ei muuda see kiri mitte midagi,» lausus ta.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474