1. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USA hoiatab finantsettevõtteid al-Qaeda eest

USA valitsus hoiatas finantsettevõtteid reedel algavate Al-Qaeda küberrünnakute eest, sihtmärkideks on aktsiaturgude veebilehed ja pankade internetiportaalid.

Ähvardus postitati džihaadi veebilehel. Sõnum avastati 27. novembril ning finantsasutustele saadtei hoiatus võimaliku rünnaku eest, kirjutas CNN.

Kuid kinnitus julgeolekuohule puudub. "Me ei ole leidnud mitte mingisugust kinnitust sellele ähvardusele," sõnas julgeolekuteenistuse esindaja Russ Knocke ning lisas, et hoiatus on puhtalt rutiinne ettevaatusabinõu.

Küberrünnaku käigus tehakse finantsautuste serveritel nii palju päringuid, et masinad koormuse all kokku kukuvad. Ähvarduse kohaselt peaksid rünnakud algama täna ja kestavad kogu detsembri jooksul kättemaksuks selle eest, et Ameerika hoiab Guantanamo lahe sõjaväebaasis kinni terrorismis kahtlustatavaid.

Ähvardus tuli grupilt nimega ANHIAR al-Dollar.

Küberjulgeoleku ekspert Johannes Ullrich sõnul ei maksa ähvardust tõsiselt võtta, kuna seda on palju raskem teostada kui lubada.

New Yorgi ettevõtte Sandler O'Neill Partners investeeringute peastrateeg Robert Albertson ütles, et on vähetõenäoline, et Al-Qaeda liikmed suudavad teha tõsist kahju Ameerika internetilehekülgedele.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474