7. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Börsiülevaade: vastassuunaline ehitussektor

Viimasel nädalal on Eesti Ehituse ja Merko Ehituse liikunud vastassuundades. Eriti ilmekas oli tänane päev.

Merko Ehituse aktsia tõusis 2,7% ja Eesti Ehituse väärtpaber taandus seevastu 2,4%. Esimesena mainitu käis täna päevasiseselt ära koguni 20,80 eurol (325,45 kroonil), mis oleks püsimajäämise korral tähendanud uut rekordtaset. Paraku andis aktsia pärastlõunal mõnevõrra hinda käest ja peatus 20,52 eurol (321,07 kroonil).

Märkimist väärib, et möödunud nädala algusest on Merko Ehitus kosunud ligi 11%, kuid Eesti Ehitus kaotanud 9%.

Kuna mõlemad ettevõtete tulemused sõltuvad peaasjalikult Eesti ehitussektori konjunktuurist võib järeldada, et investorid on hakanud firmasid omavahel rohkem võrdlema. Eesti Ehitusega kaasas käinud ülioptimism on tasapisi hääbunud ja Merko Ehitust ümbritsenud negatiivne loor vaikselt haihtunud.

Neljandat järjestikust päeva jõudis uue rekordtasemeni Baltika aktsia. Uueks tipptasemeks on 21,85 eurot (341,88 krooni). Rõivajaemüügikontsern tuli esmaspäeval välja novembrikuu 50 protsendilise müügikasvu numbriga. Tõenäoliselt pole Baltika käive ühelgi kuul veel nii tugevat kasvu näidanud.

Viimase kahe päevaga saja miljoni krooni eest kaubeldud Eesti Telekomi aktsia ümber täna suurt sagimist enam ei olnud. Väärtpaberi käive jäi 5 miljoni krooni alla. Piduri mahavõtmine tõstis aktsia 7,76 euroni (121,42 kroonini) ehk 1,4% võrra.

Täna hommikul teatas telekomikontsern, et järgmise aasta kevadel istub Jaan Männiku asemel firma juhatuse esimehe kohale EMT juht Valdo Kalm. Isiklikult arvan, et tegemist oli oodatud vahetusega ja aktsiahinnale sel otsest mõju pole.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474