7. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Koolihoone ehitushind ehmatas

Kesklinna koolile kolme korruse juurde ehitamise hanke pakkumised tõid linnavalitsusele ebameeldiva üllatuse – loodetud 44 miljoni asemel oli odavaim pakkumine üle 82 miljoni krooni.

Konkursist osa võtnud neljast ettevõttest pakkus odavaima hinna AS Linnaehitus, kalleim, ASi Rand Tuulberg pakkumine oli aga ligi 88 miljonit kroon, kirjutas Tartu Postimeesi. Tänasel linnavolikogu istungil palub linnavalitsus volikogult luba tunnistada Linnaehituse pakkumine parimaks ning sõlmida firmaga hankeleping.

Abilinnapea Jüri Sasi on pea poole kõrgema hinna üle hämmingus, kuid samas ei saa tema sõnul pakkumisest ka loobuda. «Siis peame olema valmis, et järgmisel-ülejärgmisel aastal, kui kuulutame välja uue hankekonkursi, on hind veelgi kallim,» kardab ta.

ASi Resand projektijuht Andres Vijar nimetab Linnaehituse pakutud üle 30 000 kroonist ruutmeetrihinda absurdseks.

Nii kõrget hinda ei osanud AS Resand ette näha ka paar kuud tagasi, kui hoone projekt valmis sai ja ehitushange välja kuulutati. Siis arvati ruutmeetri hinnaks maksimaalselt 20 000 krooni, mis olnuks Vijari sõnul juba väga krõbe hind.

Abilinnapea Jüri Sasi sõnul² pakuvad paljud firmad ka nn eitushinda. «Umbes nii, et kui selle hinnaga olete nõus, siis ma pingutan, kui ei ole nõus, ma ei kurvasta, sest mul on tööd piisavalt,» kirjeldab Sasi.

ASi Linnaehitus juhataja Kalev Kase naerab selle versiooni peale ja ütleb, et just praegu on ettevõttel seda tööd väga vaja. «Mitu suurt asja on ära lõppenud, suvel oli meil väga palju tööd,» sõnas ta. «Hetkel oleme igal juhul ehitamisest huvitatud.»

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474