7. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raivo Aeg: korrumpeerunud politsenikud on häbiplekid

Aastatagusest liikluspolitseinike altkäemaksuskandaalist vaevu toibunud mundrikandjad said järjekordse hoobi, sest napi kuu ajaga jäi rahavõtmisel vahele kuus Ida- ja Lääne-Harju osakonna konstaablit.

Politseipeadirektor Raivo Aeg ei taha napi kuu jooksul kuue petiskonstaabli vahelejäämist siiski uueks politsei altkäemaksuskandaaliks nimetada, kirjutas Postimees. «Tegemist on üksikute häbiplekkide, mitte organiseeritud süsteemse altkäemaksuvõtmisega,» nentis ta.

Kõigi petiste tabamiseks tehti Aegi kinnitusel aasta läbi tööd, mis jõudis lihtsalt novembris lõpusirgele.

«Kuigi Eesti politsei jaoks on liiga palju ka üksainus altkäemaksu võttev politseiametnik, tuleb teateid ebaausatest ametnikest tõenäoliselt ka edaspidi,» möönis politseipeadirektor.

Üle pika aja jäi novembris vahele neli Ida-Harju ja kaks Lääne-Harju korrakaitsetalituse konstaablit, kes võtsid kiirust ületanud autojuhilt vastu raha, jättes nii liiklusreeglite rikkumise kui ka altkäemaksu pakkumise vormistamata.

«Kuus politseinikku ühes kuuga on kahtlemata väga palju,» nentis menetlust juhtiv ringkonnaprokurör Leelet Kivioja. Võrdluseks võib lisada, et enne novembrit oli kogu tänavuse aasta jooksul Eesti suurima, Põhja politseiprefektuuri töötajate hulgast vahele jäänud kaks ebaausat mundrikandjat.

Samuti Lääne-Harju politseiosakonna korrakaitseteenistuses töötanud konstaablid Mairold Altmets ja Andres Kadapik, kes on tänaseks ka süüdi mõistetud ja kannavad tingimisi vanglakaristust.

Kivioja sõnul on selgunud, et kuus novembris kinni peetud ja politseist vallandatud või ise lahkunud endist konstaablit võtsid altkäemaksu korduvalt.

Ühe Ida-Harju kaheliikmelise patrulli puhul on tõendamist leidnud 2000-kroonise altkäemaksuvõtmine Peterburi maanteel Aegviidu viadukti juures, samuti mõned nädalad varem 1000 krooni vastuvõtmine Peterburi maanteel Kostivere teeristi lähedal.

Teine Ida-Harju patrullekipaaž võttis 500 krooni vastu Maardus kiirust ületanud autojuhilt ning mõni nädal hiljem 1000 krooni ka Peterburi maanteel kuritegu matkinud inimeselt.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474