16. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mart Kalmu visiit peatas Sakala lammutamise

Muinsuskaitsenõukogu esimehe, Eesti Kunstiakadeemia professori Mart Kalmu kohtumine Uus Sakala esindajatega pani keskuse siseruumide lammutamise seisma, juba äravõetud interjööridetailid tuleb tagasi panna.

Kalm nentis, et muinsuskaitse, kultuuriväärtuste ameti ja Uus Sakala esindajad kohtusid konstruktiivses õhkkonnas, kirjutas Postimees.

«Uus Sakala arendajad otsisid lepitust, sest ei soovi avalikkusega rohkem pahuksisse minna,» ütles Kalm.

Kalmu sõnul said arusaamatused alguse kultuuriministeeriumi antud ebatäpsetest lähteülesannetest, millest arendaja sai aru, et interjööri võib lammutada osadeks, mis tuleb uues hoones taas üles riputada. Tegelikult tuleb Sakala keskuse interjöör täies mahus säilitada.

Eelmisel nädalal teatas Eesti Arhitektuurimuuseumi direktor Karin Hallas-Murula, et Sakala keskuses on alustatud lammutustöid, Sakala keskuse arendaja Uus Sakala teatel aga alustati ettevalmistusi ehitustöödeks.

Kalm lisas, et enamiku mahavõetud detailidest, nagu uksed ja lühtrid, saab tagasi panna. Interjööri hävinud osade eest arendajat karistada ei saa, sest Sakala keskus ei ole arhitektuurimälestis.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474