18 detsember 2006
Jaga lugu:

Miljoni dollariga enam lukskinnisvara ei osta

Miljoni dollari ehk ligi 12 miljoni eesti krooni eest ei saa enam kaugeltki nii muljetavaldavat kinnisvara kui mõne aasta eest, kirjutab ajakiri Forbes.

Nii saab New Yorgis miljoni dollari eest tänapäeval küll suurepärase, kuid vaid ühe magamistoaga korteri. Sama käib teiste nõutud turgude kohta, nagu London, Tokyo ja Pariis. Nii saab nõustamisfirma Knight Frank arvutuste kohaselt soetada Londonis miljoni dollari eest vaid 30 ruutmeetrit, Tokyos 48 ruutmeetrit ja Pariisis 55 ruutmeetrit elamispinda.

Siiski on maailmas Forbesi andmetel veel paiku, kus miljoni dollariga päris kaugele jõuab, ning üks neist paikadest on Ida-Euroopa.

„Ida-Euroopa tõus, alates Baltimaadest ja lõpetades Balkaniga, on viimase aasta suur uudis,” ütles Jamie Liddell, Londonis asuva ajakirja Homes Overseas väliskorrespondent. Tema kinnitusel saab Varssavis, Prahas või Budapestis tänagi veel miljoni dollari eest kas uhke kesklinna jõevaatega katusekorteri või viie-kuue magamistoaga maja kaunis äärelinnas. Ning isegi mitmes Prantsusmaa piirkonnas saab selle summa eest veel osta endale ajaloolise mõisa või väiksema lossi, kirjutab Forbes.

Ülemaailmse kolimisfirma Cartus asepresident Ian Payne rääkis ajakirjale, et üheks põhjuseks, miks miljoni dollari eest nüüd vähem kinnisvara saab, on ka USA dollari langus sterlingi ja euro suhtes. Tema sõnul on 1 miljoni dollari ostujõud täna Suurbritannias ligi veerandi võrra väiksem kui viis aastat tagasi.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva.kiisler@aripaev.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Kristi Kool
Kristi KoolKinnisvarauudised.ee toimetajaTel: 53 003 098kristi.kool@aripaev.ee
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806rivo.habakuk@aripaev.ee