21. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kruuda firma protestib konkursi lõpetamise vastu

Pae puhkeala arendamiseks pakkumise esitanud Oliver Kruuda firma Kalev REC on vastu linna plaanile tühistada ala hoonestusõiguse konkurss, mis on juba pool aastat seisnud kohtuvaidluse tõttu.

Linnavalitsus kavatseb juulis välja kuulutatud Pae karjääri ja selle lähiala arenduskonkursi tühistada, pakkumise teinud Kalevile ja Merko Ehitusele on saadetud ka vastavad kirjad, kirjutas Postimees.

Abilinnapea Taavi Aasa sõnul on konkursi lõpetamise põhjus selles, et suurärimees Endel Sifi firma Primos OÜ kaebas võistupakkumise kohtusse ning kohtuvaidluse lõppu pole näha.

«Ootame esimest kohtuistungit augustist siiamaani,» lausus Aas. «See (kohtuvaidlus – toim) ei vii kuhugi ja on mõttetu.»

Kalevi kinnisvarafirma Kalev REC juhatuse liige Ott Karolin kinnitas, et nende firma konkursi lõpetamist ei soovi. «Linna väitel võib kohtuvaidluse lõpuni minna palju aega,» tõdes ta. «Kuid meie oleme projektiga entusiastlikult tegelenud ja teinud kulutusi. Oleme nõus ootama.»

Linnavalitsusele saadetud kirjas märkis Karolin, et peab konkursi lõpetamist Kalevi õigusi ja huvisid rikkuvaks. Ta tõi välja, et firma on kulutanud ligi miljon krooni, mis enampakkumise tühistamisel muutub kahjuks.

Kas Kalev kavatseb konkursi tühistamise korral linnalt hüvitist nõuda või kohtusse pöörduda, ei soovinud Karolin eile öelda.

Merko Ehituse juhatuse liige Tõnu Korts ütles, et nemad ei kavatse võistupakkumise tühistamise kavatsusele vastu seista. «See on linnavalitsuse otsustada, kas ning kuidas nad antud maa-ala korda soovivad teha,» märkis ta.

Abilinnapea lisas, et miljonikroonist hüvitist ei kavatse linn maksma hakata, kuid soovib nii Merkolt kui Kalevilt osta firmade esitatud eskiislahendused Pae karjäärist ja selle lähialast. Aasahinnangul peaks eskiisi hind olema kolm–neli korda väiksem kui miljon krooni.

Pärast konkursi tühistamist kavatseb linn ise koostada ala detailplaneeringu. Seejärel plaanitakse korraldada uus konkurss ala hoonestamiseks või teha kaks eraldi võistupakkumist – vähempakkumine Pae karjääri kordategemiseks ja sinna puhkeala rajamiseks ning enampakkumine naabruses olevate alade hoonestamiseks.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474