22. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suurtulekahjus Tallinnas jäid kaks naist kadunuks

Kolmapäeva õhtul puhkes Tallinnas Tondil tööstushoones tulekahju. Põlengus jäi kadunuks kaks öises vahetuses töötanud naist: 22aastane Marina ja 60aastane Mai.

Teate tulekahjust Tondil aktsiaseltsile Tarmel kuuluvas madratsi- ja poroloonitehase tööstushoones Pärnu mnt. 158b sai häirekeskus kell 21.27, kirjutas SLÕhtuleht.

Õnnetuse ajal töö alles käis, öine vahetus pidi lõpetama kell üksteist. Hoones viibinud umbes 50 inimest pääsesid õigel ajal välja, kaks naist jäi aga kadunuks. Kahele inimesel anti kohapeal esmaabi.

Üks tulekahjupaiga lähedal elav naine nimetab öist vaatepilti hirmuäratavaks.

«Leegid lõid pauh ja pauh! üles, vahepeal käisid veel mingi kärgatused,» kirjeldab ta tulelõõma. «Õnneks lähedal elumaju pole, küll aga on siin Pärnu maantee piirkonnas kobaras kümneid tööstus- ja ärihooneid.»

Enim kardetigi, et tuli levib ka Tarmeli kõrval asuvale Estconde Ärimajale, kuid tuletõrjujad suutsid seda eile vältida.

Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Marek Simulmani sõnul saadeti sündmuskohale tipphetkel paarkümmend päästeautot ja kiirabibrigaadi.

Eile pärastlõunal süttis tehasehoone uuesti ja liiklus Pärnu maanteel oli tugevalt häiritud. Ka ei saanud päästjad eile otsida võimalikke surnukehi, kuna hoone varisemisohtlikkuse tõttu ei saa sinna siseneda.

Tarmeli üks omanikke Ülo Pärnits teab, et üks naistest, kes tulle jäi, oli astmahaige. «Ilmselt tema li sissehingatav suits kohe pikali. Teine naine, meister, läks teda päästma ja sinna nad jäid…» ohkab Pärnits. «Ega sinna ligi ei lasta, ka mind pole sinna lubatud veel. Kolmapäeva õhtul kella 11 paiku käisin vaatamas, siis juba oli politsei tehase sisse piiranud.»

Madratsitehasele tekkinud kahju hindas Pärnits esialgu 10 miljoni krooni kanti.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474