29. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohus jäi võrgulehekülje konfiskeerimisega kimpu

Lõuna-Siberi Abakani linnakohtu istung muutus farsiks, kui oli tarvis määratleda, mille äravõtmist kohus otsuse "internetilehekülg konfiskeerida" puhul õieti silmas peab.

"Ja mis täpselt on siis Teie arvates vajalik konfiskeerida?," pöördus kohtunik Svetlana Šapovalova prokuröri abi poole sellenädalasel istungil. Arutusel oli ajakirjanik Mihhail Afanasjevi edasikaebus haldusõiguserikkumise asjas, kirjutas telnews.ru.

Alama astme kohus oli ajakirjaniku süüdi tunnistanud selles, et võrgulehekülg "Novõi Fokus" oli massiteabevahendina registreerimata, karistanud teda 20000 rublase (9000 krooni) trahviga ja otsustanud internetilehekülje konfiskeerida.

Linnakohtunik palus kaebuse esitajal kohtus selgitada, mida kujutab endast ja kuidas toimib võrgulehekülg, too seda ka põhjalikult tegi. Kohtunik tõstis laualt mõned ajakirjad ja selgitas, et kui need oleks ebaseaduslikud väljaanded, saaks neid konfiskeerida küll, kuid võrguleheküljega on asi kahtlane. Süüdistaja viitas seadusele, kus räägitakse kuriteovahendi konfiskeerimisest. Kohtunik palus täpsustada, kas ta mõtleb selle all arvutit ning sai vastuse, et ilmselt tõesti, kuid tarvis oleks konsulteerida asjatundjaga. Afanasjev märkis, et arvuti kõvaketas on temalt teatavasti juba ära võetud ja avaldas arvamust, et kuriteorelvaks võiks lugeda ka tema fotoaparaati. Kohtunik teatas, et seda ei hakka temalt keegi ära võtma. Suutmata otsust langetada, lükkas kohtunik asja arutamise jaanuarisse ning palus selleks ajaks kohale kutsuda arvutispetsialisti ja rikkumise protokolli koostanud miilitsa.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474