2. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Merko Ehitus müüs tütarfirma

AS Merko Ehitus võõrandas 29. detsembril 100%-lise osaluse äriühingus OÜ Rannamõisa Kinnisvara ASile E.L.L. Kinnisvara.

E.L.L. Kinnisvara on Merko Gruppi kuuluv ettevõte.

Tehingu maksumus oli 31,89 mln krooni, millest 25 mln krooni on müüjale tasutud ning 6,89 mln krooni tasutakse müüja arvelduskontole 30 päeva jooksul peale tehingu sõlmimist. Ettevõte võõrandati tulu teenimise eesmärgil, tehingu tulemusena teenis AS Merko Ehitus 23,75 mln krooni erakorralist kasumit.

OÜ Rannamõisa Kinnisvara asutati 2000. aastal ning ettevõtte põhitegevuseks on kinnisvara arendus. Käesoleval hetkel ei toimu ettevõttes olulist majandus- tegevust. Ettevõte omab 10 947 m² suurust kinnistut aadressil Rannamõisa tee 4a, mille turuhind vastavalt 08.09.2006 koostatud eksperthinnangule oli 33 mln krooni. Osa müügihinna arvutamisel lähtuti kinnistu hinnast 35 mln krooni, millele liideti ettevõtte käibevara maksumus ning lahutati ettevõtte kohustused. Lisaks kohustub ostja sõlmitud müügilepingu kohaselt tellima kinnistu hoonestamiseks vajaliku ehitusteenuse AS-lt Merko Ehitus.

OÜ Rannamõisa Kinnisvara ja AS Merko Ehitus vahel on kehtiv laenuleping, millest tulenevalt võlgneb OÜ Rannamõisa Kinnisvara AS-le Merko Ehitus 2,76 mln krooni, laenulepingu tähtaeg on 15.01.2007.

Ettevõtet juhib 2-liikmeline juhatus kuhu kuuluvad Aldo Dapon ja Katrin Mühls, ettevõttel ei ole nõukogu.

OÜ-l Rannamõisa Kinnisvara ei ole pooleliolevaid kohtu- ega vahekohtumenetlusi ning peale viimase majandusaasta lõppu ei ole toimunud olulisi muudatusi ettevõtte majandustegevuses.

Vastavalt Tallinna Börsi poolt emitendile kehtestatud reeglitele tuleb eelnimetatud müügitehingut käsitleda tehinguna seotud osapoolega. Tehing on sooritatud turutingimustel.

Vastavalt Eesti seadustele ei kuulu OÜ Rannamõisa Kinnisvara aruanded auditeerimisele ning seetõttu on majandusaasta aruanded esitatud auditeerimata kujul.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474