16. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uue Jurmala elamurajooni ostjatest veerand on eestlased

Lätis Uue Jurmala elamu- ja puhkerajooni korterite ostjate seas on ligi veerand eestlased.

Möödunud aasta viimastel kuudel alustas Manutent OÜ Lätis Uue Jurmala (Jauna Jurmala) elamu- ja puhkerajooni müüki. Esimeste ostjate seas on ka eestlasi, kes on ostnud Jurmala korteri endale suvepuhkuse kohaks, leides sellega uudse alternatiivi suvekodule Pärnus.

Uus Jurmala elamu- ja puhkerajoon on leidnud hea vastuvõtu ning lisaks lätlastele, kes Jurmalat nagunii oma meelispaigaks peavad, on kuulsat kuurortlinna avastamas ka eestlased, teatas Manutent. Hetkel moodustavad eestlased ostjatest ca 25 protsenti, mis tähendab, et Eesti puhkepiirkondade kõrval on, meist vaid 4 h tunni sõidutee või 55 lennuminuti kaugusel asuv.

Jurmala on Läti tunnustatuim elamis-ja puhkepiirkond, asudes vaid 25 km ehk 15 min sõidu kaugusel Riiast. Jurmala on elukohaks paljudele Läti tuntud inimestele, nende hulgas ka Läti Vabariigi presidendile Vaira Vike -Freibergale.

Lisaks elamurajooni arendamisele heakorrastab Manutent Latvia Jurmala territooriumi piki Lielupe jõe kallast. Rajoonile ehitatakse kõrvale eraldi rannapiirkond ja rajatakse paadisadam.

„Inimesed hindavad järjest enam terviklikku elukeskkonda ka puhkuseperioodil ja oleme Uus Jurmala puhul seda sajaprotsendiliselt arvesse võtnud,” selgitas Jaak Vende, Manutent OÜ juhatuse liige, „Majad sobituvad keskkonda ja moodustavad enda ümber harmoonilise elu- ja töökeskkonna,” lisas ta.

Uus rajatav elamurajoon Jauna Jurmala asub Jurmala vaikses keskuses Majoris Lielupe jõe kaldal, kümneminutilise jalutuskäigu kaugusel peatänavast – Jomas’est. Kolmest etapist koosneva elamurajooni esimese, 105 korteriga kompleksi, ehitamine algas eelmise aasta lõpus ning valmib 2008. aasta keskel. Kogu rajoon tervikuna ehitatakse valmis 2009. aasta suveks. Kompleksi osad kannavad nimetusi: Oaas, Laguun ja Karavall.

Projekti planeeritav maksumus on 90 milj. eurot. Esimese ehitusetapi elluviijaks valiti NCC Läti tütarfirma. Kõik korterid müüakse koos täieliku siseviimistlusega, korterite juurde hakkab kuuluma panipaik (spordivahendite jms hoidmiseks), majade alla ehitatakse maa-alused parklad.

Ka Eesti pangad finantseerivad Jurmala projekti ostu, andes laenu eluaseme ostuks tingimusel, et tagatisvara asub Eestis.

Möödunud aastal käivitas Manutent OÜ Lätis kaks suuremahulist arendustegevust - Riias ja Jurmalas. Lisaks Jauna Jurmala elamurajoonile, arendab Manutent OÜ tütarettevõte Manutent Latvia Riia kesklinnas ka üht ambitsioonikamat uusprojekti - Balasta Bambis’t. 27 - korruselise ja 96m kõrguse kompleksi pindala saab olema 42 000 ruutmeetrit. Projekti autoriks on Lätis kõrgelt tunnustatud arhitekt Andris Kronbergs, lisaks kaasatakse projekti teostusse Põhja-Euroopa suurimaid projekteerimisalaseid konsultatsioonifirmasid COWI. Hoone on arhitektuuriliselt kaasaegse lahenduse ja eksklusiivse disainiga, sobitudes suurepäraselt Riia panoraami. Ehituse planeeritav maksumus on 40 milj. EUR. Ehitustegevus algab käesoleva aasta teises pooles, kompleks valmib täielikult kolme aasta pärast.

Eelmisel aastal Äripäeva poolt Eesti edukaimaks ettevõtteks kuulutatud Manutent OÜ on valdusfirma, mis koordineerib ja hoiab sihtturgudel tegutsevaid regionaalseid tütarettevõtteid Manutent Eesti OÜ, Manutent Latvia SIA ning Manutent Hotellid OÜ kui Venemaa investeeringuid haldav tütarettevõte. Manutent OÜ tütarettevõte Manutent Latvia asutati 2005. aastal, ettevõtte põhiline tegevussuund on kinnisvaraprojektide arendamine Riias ja selle lähiümbruses.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474