17. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sagenenud on nn ajalehe libakuulutustele vastamine

Politsei juhib tähelepanu ajalehtedes ilmunud eksitavatele töökuulutustele.

Viimasel ajal on üha enam sagenenud nn ajalehe libakuulutustele vastamine. Tüüpskeemina saab rääkida kuulutusest, kus pakutakse tööd mõnes välisriigis ning kontaktina on lisatud ainult telefoninumber.

Isiku nimi ja arvenumber, kuhu ettemaksu raha kanda öeldakse alles kontaktiks märgitud telefoninumbrile helistades. Raha kannavad aga tööotsijad isiku arvele enne, kui firma olemasolu ja isikuid selle taga on kontrollitud. Politsei palub tööotsijatel taolistele tööpakkumistele vastamisel olla ettevaatlik, et vältida hilisemaid pahandusi.

Konkreetse näite võib tuua eelmise aasta detsembrist, kui ühes Eesti juhtivas kuulutustelehes ilmus alljärgnev tööpakkumine:

„TÖÖ VÄLISMAAL Kirjeldus: Salmetan oy tegeleb piimatoodete tootmisega. Pakume tööd naistele (liinitööline, lihttööline); meestele (autojuht-autojuhiabi, tõstukijuht, laotööline, komplekteerija). Töötasu alates 2000 EUR, võimaldame ka elamispinna.“

Kuulutuses paluti eelnevalt raha 68 EUR ehk 1055 EEK kanda algul Marika-nimelise ning hiljem Žanetta-nimelise naisterahva pangaarvele. Tööpakkuja väitis ka, et asjaga on kiire ning pakkumine kehtib vaid teatud kuupäeva ja kellaajani. Hilisemal kontrollimisel on selgunud, et antud firmat Soomes ei eksisteeri.

Nimetatud juhtum on üheks näiteks paljude hulgas. Politsei on välja selgitanud, et tööpakkumisega seotud isikute kontaktandmed ei vasta tõele. Tegemist on variisiku kasutamisega raha teenimise eesmärgil.

Ka pöörab politsei tähelepanu sellele, et petuskeemis läbi käivad isikute nimed võivad Eestis olla levinud ning kannatanud ei tohiks kindlasti omaalgatuslikult süüdlast otsima asuda.

Kõigil, kes on olnud kannatajateks eelmainitud petuskeemis, palutakse ühendust võtta politseiga numbril 44 46443 või 53402213.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474