17. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sampo Life on kiiremeimini kasvav elukindlustusselts

SE Sampo Life Insurance Baltic (endise ärinimega AS Sampo Elukindlustus) kliendivarade maht Eestis oli 2006. aasta lõpuks 620,7 miljonit krooni, mis tähendab 329,2 miljoni kroonilist ehk 113% kasvu võrreldes 2005. aastaga.

Investeerimisriskiga elukindlustuse varade maht moodustas kliendivarade kogumahust 495,2 miljonit krooni, teatas Sampo..

Kindlustusseltsi poolt 2006. aastal sõlmitud kindlustuslepingutest moodustasid 62 % investeerimisriskiga elukindlustuse lepingud ja 36% riskikindlustuse lepingud. Kõikidest sõlmitud lepingutest moodustasid täiendava kogumispensioni lepingud 22%.

2006. aastal kogus Sampo Life Eestis 335,4 miljonit krooni kindlustusmakseid, millest 89% moodustasid investeerimisriskiga elukindlustuslepingute kindlustusmaksed. Võrrelduna 2005. aastaga kasvas kindlustusmaksete maht 105% ehk 171,7 miljoni krooni võrra.

Sampo Life'i turuosa Eestis oli 2006. aasta novembrikuu lõpu seisuga 22%, omades sellega kolmandat positsiooni elukindlustusturul. Võrreldes 2005. aastaga kasvas Sampo Life'i turuosa 9%.

Hüvitisi väljastas Sampo Life Eestis möödunud aastal 44,1 miljoni krooni ulatuses.

Tegevuste efektiivistamise eesmärgil ühendati Sampo Life elukindlustusseltsid Baltikumis ning alates 2007. aastast tegutseb Eestis esimene euroopa äriühing SE Sampo Life Insurance Baltic.

SE Sampo Life Insurance Baltic on 1999. aastast tegutsev elukindlustusselts, mis kuulub Soome juhtivasse finantsgruppi Sampo. Sampo on keskendunud pikaajaliste säästmis- ja investeerimistoodete pakkumisele.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474