24. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohtlajärvelased jätsid kinnisvarafirmad pika ninaga

Eilsel esimesel Oru oksjonil ostsid üürnikud kõik korterid ära. Inimesed kasutasid eluruumide eelisostuõigust ega andnud võimalust kinnisvarafirmadele, kelle huvi Oru korterite vastu oli suur.

Enampakkumisele oli pandud 73 munitsipaalkorterit. Kohtla-Järve abilinnapea Oru linnaosas Stanislav Bet ütles, et juba esimesel päeval pärast oksjoni väljakuulutamist tuli palju telefonikõnesid, nii nende piirkonna, kui ka Tallinna ja Tartu eraisikutelt ja firmadelt, kes tundsid huvi võimaluse vastu asulas korter osta, kirjutas Põhjarannik. Kuid tema sõnul oleksid nad saanud seda teha ainult juhul, kui senine üürnik poleks tahtnud korterit erastada. Seda aga ei juhtunud.

Ühelgi korteril polnud Põhjaranniku andmetel võlgu, seega oli üürnikel linna kehtestatud eelisostuõigus. Ja inimesed kasutasid seda õigust, seda enam, et hind oli odav – 140 krooni ruutmeeter.

„Kui võrrelda seda hinda sellega, millega kinnisvarafirmad eluasemeid müüvad, siis on see loomulikult kümme korda väiksem,“ märkis oksjoni läbi viinud Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjov. „Inimestele antakse võimalus eluase suhteliselt odavalt osta. Peale selle ei kiirustanud me oksjoni korraldamisega, et Oru elanikel oleks võimalus oma korteri eest kogunenud võlg tasuda.“

Oksjonil esimesena osalenud naine kiirustas koju imiku juurde ning seepärast jagas ta otse käigu pealt meiega oma rõõmu. „Eelmise aasta oktoobri lõpus eraldas linn mulle siin kahetoalise korteri,“ ütles Olga, „ja nüüd sain ma selle 5300 krooni eest erastada. Olen väga rahul.“

Praegu on Orul munitsipaalomanduses veidi üle saja korteri. Needki pannakse oksjonile. Linn loodab munitsipaalkorterite müügist saada eelarvesse 1,5 miljonit krooni. Järgmisel nädalal on oksjon Järve linnaosas.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474