9. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestit külastab Hollandi riigiarhitekt

Järgmise nädala alguses viibib kultuuriministri ja ministeeriumi juures tegutseva arhitektuurikomisjoni kutsel Tallinnas Hollandi riigiarhitekt Mels Crouwel.

Esmaspäeval kohtub Mels Crouwel kultuuriministeeriumi, arhitektuurikomisjoni ja Eesti Arhitektide Liidu esindajatega, et tutvustada Hollandi arhitektuuripoliitika kogemusi ja arutada Eesti arhitektuuripoliitika perspektiive, teatas kultuuriministeerium.

“Ehitatud keskkond on meile oluline, seda näitavad kõikvõimalikud arutelud ja omal moel ka arusaamatused, mis selle ümber on,” ütles kultuuriminister Raivo Palmaru. Ministri sõnul on selles olukorras ainus lahendus koordineeritud arhitektuuripoliitika väljatöötamine, mis arvestab erinevaid huve ja võimaldab leida kõigile osapooltele sobivad lahendused.

Hollandi riigiarhitekti visiit on tähendusrikas samm sellise visiooni kujundamisel, mis näeb ette üldise valdkondi siduva ehitatava keskkonna seaduse ja selle seadusega koordineeritult tegeleva riigiasutuse loomise tulevikus. Eesti on Hollandi eeskuju järginud ka varem, sealsed arhitektuuripoliitika dokumendid olid eeskujuks Vabariigi Valitsuse poolt 2002. aastal heaks kiidetud Eesti arhitektuuripoliitika dokumendi koostamisel.

Hollandi riigiarhitekti institutsioon (Rijksbouwmeester) nõustab vahetult valitsust rahvusliku arhitektuuripoliitika ja ehitatava keskkonna küsimustes ning tegutseb riiklikul tasandil ehituskultuuri järelevalvajana. 200-aastase ajalooga institutsiooni tegevuse põhieesmärk on ergutada kvaliteetse arhitektuuri loomist mitte ainult riiklikus ehitustegevuses, vaid ka laiemalt.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474