12. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti ehitustel teevad tööd soomlased

Eesti ehitaja küsib rohkem palka kui töömees Soomest, aga tööd teeb temast kehvemini, kirjutas Eesti Päevaleht.

Eesti-Soome Ehitus OÜ palgal, Tornimäe kaksiktornide ehitusel tegutseb neli soomlast. Firma juhi Asko Poimio sõnul on Eesti ehitusturul kujunenud olukord, kus Eesti ehitajad, kellel on kesised oskused, küsivad ligi kaks korda rohkem palka kui soomlastest professionaalid. “Üks eestlane tahtis ühe ruutmeetri plaatimise eest saada 400 krooni. Soomlasele maksame 120 krooni,” ütles Poimio. Nii ongi Soomest ehitajate toomine ja neile kuus ligi 30 000-kroonise brutopalga maksmine firma jaoks odavam ja kindlam.

Mitte et eestlased ei oskaks ehitada, oskavad küll, aga paremad mehed on läinud Soome, Norrasse, Inglismaale ja mujale.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474