21. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EL loodab 2012. aastaks vähendada tööõnnetusi 25% võrra

Järgnevaks viieks aastaks loodud töötervishoiu ja -ohutuse strateegiaga loodab EL liikmesriikides toimuvaid tööõnnetusi vähendada 25% võrra.

Kuigi aastatel 2002-2004 on surmaga lõppevate tööõnnetuste arv vähenenud 17% ja selliste tööõnnetuste arv, mille tõttu peab töölt eemale jääma kolmeks või enamaks päevaks, 20%, leiab Euroopa Komisjon, et mitmes riigis, sektoris, ettevõttes ja ametis on areng olnud ebaühtlane.

"Kutsehaigused ja tööõnnetused on suureks koormaks nii Euroopa töötajatele kui ka tööandjatele. Igal aastal toimub 4 miljonit tööõnnetust. See läheb Euroopa majandusele väga palju maksma. Suur osa nendest kuludest jääb sotsiaalkindlustusskeemide ja riigi rahanduse kanda," ütles tööhõive, sotsiaalküsimuste ja võrdsete võimaluste volinik Vladim?r Špidla.

Sissetuleku kaotus töölt puudumise tõttu läheb Euroopa töötajatele aastas maksma umbes miljard eurot. Tööandjatele tekivad kulud seoses haigushüvitiste maksmise, puuduvate töötajate asendamise ja tootlikkuse vähenemisega - paljusid nendest kuludest kindlustus ei kata.

"Töötajate tervise ja ohutuse parandamine on oluline osa ELi majanduskasvu ja tööhõive strateegiast. Tootlikkuse ja töökvaliteedi tõstmine aitab kaasa Euroopa majanduskasvu ja konkurentsivõime suurenemisele," lisas Špidla.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474