• 22.02.07, 13:37
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Pjotr Sedin vedas Toomas Lumanit alt

Toomas Lumanile kuuluv Eesti Ehitus saatis täna Pjotr Sedinile kuuluvale Grove Investile avalduse töövõtulepingu ülesütlemiseks seoses Grove Investi poolsete lepinguliste kohustuste täitmata jätmisega.
Grove Investi suurim aktsionär on ärimees Pjotr Sedin, kellel valmis hiljuti vineeritehas Kohilas.
Eesti Ehitus ja Grove Invest sõlmisid 20. septembril 2005.a. töövõtulepingu nn Lutheri elamukvartali renoveerimiseks korterelamuteks ja parkimismajaks aadressil Vana-Lõuna 39 ja Vana-Lõuna 39A Tallinnas, mille maksumus koos 02. veebruaril 2006.a. sõlmitud lepingu muudatusega ilma käibemaksuta on 213 miljonit krooni.
Grove Invest ei ole tänaseni esitanud Eesti Ehitusele töö tulemuse saavutamiseks vajalikku piisavas mahus ehitusprojekti. Samuti ei ole tellija vastuolus töövõtulepinguga täitnud oma kohustusi lepingus nimetatud lubade ja kooskõlastuste hankimise osas. Tellijapoolne kestev kohustuste rikkumine on algusest peale takistanud Eesti Ehitusel, kui kogu projektis üksnes ehitaja rolli täitval osapoolel, lepingu kohast täitmist ning muutnud tänaseks võimatuks lepingus määratletud tööde lõpetamise sätestatud tähtajaks.
31. jaanuari 2007.a. seisuga oli kõnealuse objekti valmidusaste 34,4% ja projekti brutokasumi määr madalam kontserni viimaste aastate keskmisest.
Seoses töövõtulepingu ülesütlemisega viiakse objektil läbi teostatud tööde ning kõigi kaasnevate kulude täpne inventuur. Arvestades Grove Investi poolt seni makstud summasid ning inventuuri tulemusi, tagastab Eesti Ehitus tellijale enammakstud summad.
Autor: Haldusuudised.ee

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 04.09.24, 13:41
Kontsept Arhitektuuribüroo päästis Tartu südames miljööväärtusliku hoone ja andis Peetri tänavale uue hingamise
Kontsept Arhitektuuribüroo poolt projekteeritud korterelamu Tartus Peetri tänav 7 pakub varasema mahajäetud hoone asemel üksnes silmailu. Aastakümneid varjusurmas olnud hoone on saanud uue hingamise, stiilse hoovimaja ja uued elanikud.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kinnisvarauudised esilehele