13. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

If Eesti Kindlustus: suverehve ei tohiks veel autole alla panna

Kuigi ilmad on läinud soojemaks ja autojuhtidele võib tunduda, et teed pole enam libedad, ei soovita If Eesti Kindlustus veel suverehve autodele alla panna, sest ilm on heitlik ja teedel võib tekkida libedust.

"Eesti kevad on ebastabiilne - kord paistab päike ja teed on kuivad, kord aga on öökülma või hakkab isegi lund sadama ja teed muutuvad väga libedaks," hoiatas If Eesti Kindlustuse kahjukäsitlusosakonna juht Erik Mägi.

"Ifi statistika järgi tõuseb liiklusõnnetuste arv kevadeti alati, kui lumi peaks maha sadama või külm teed libedaks muutma," kirjeldas Mägi. "Paljud autojuhid panevad kohe märtsi alguses suverehvid autole alla, uskudes, et talv on läbi, kuid tegelikult see nii pole.

If Eesti Kindlustus soovitab inimestel, kes sõidavad autoga palju või kes alustavad sõite varahommikul, vahetada talverehvid suverehvide vastu viimastena, alles siis, kui kevad on tõesti juba käes ja ilmad soojaks läinud.

"Kes aga eelistab sõita naastudeta talverehvidega, ei pea muretsema, sest nendega võib sõita kogu aasta läbi ja need on ka tunduvalt keskkonnasõbralikumad võrreldes naastrehvidega," kinnitas Mägi.

Talverehve tuleb detsembri algusest veebruari lõpuni kasutada kõigil sõiduautodel, samuti veoautodel, mille registrimass on kuni 3,5 tonni ja haagistel, mille registrimass on 0,75-3,5 tonni.

Naastudega talverehve tohib Eestis kasutada 1. oktoobrist kuni 30. aprillini. Kohustuslik on talverehvide kasutamine 1. detsembrist kuni veebruari lõpuni. Naastudeta talverehve võib kasutada kogu aasta vältel.

Kahjuennetus on If Eesti Kindlustuse üks olulisimaid prioriteete. Eelmise aasta veebruarist tegutseb ka Ifi Turvafond, mille raames toetatakse kahjuennetusliku iseloomuga ja turvalisust edendavaid projekte.

Enim maksab If Eesti Kindlustus kaskokindlustuse juhtumite puhul välja just liiklusõnnetuse kahjusid. Eelmisel aastal hüvitas If Eesti Kindlustus 13 244 kaskokindlustuse juhtumit 234 miljoni krooni eest.

If Eesti Kindlustus võitis mullu septembris uuringufirma Dive läbi viidud uuringu järgi parima klienditeenindusega Eesti kindlustusseltsi tiitli.

If Eesti Kindlustus on finantsinspektsiooni andmetel 36protsendise turuosaga Eesti suurim varakindlustusselts, kellel on üle 200 000 kliendi.

Sten A. Hankewitz

kommunikatsioonijuht

[email protected]

Telefon: 667 1091Mobiiltelefon: 5680 4440

If Eesti Kindlustus

Pronksi 1910124 Tallinnwww.if.ee

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474