• 13.03.07, 09:31
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Suurim tuulepark käivitas Viru-Nigulas tiivikud

Eile algas Limbergi veski nimelise tuuliku käivitamisega Eesti suurima Viru-Nigulas asuva tuulepargi testiprogramm, mille käigus lülitatakse testimiseks võrku kaks tuulikut nädalas.
Tootmisest siiski veel rääkida ei saa, kirjutas Virumaa Teataja. "See, kui tuulik teeb ühe ringi, ei ole veel tootmise alustamine," rääkis Tuuleparki haldava Viru-Nigula Tuulepark OÜ juhataja Martin Kruus.
Pada-Arukülla ja Tüükri külla rajatud kaheksa kolmemegavatise elektrituulikuga pargi ehitamise peatöövõtja Soome firma Win-Wind asedirektori Jouko Tiuraniemi sõnul peaks testiperiood lõppema aprilli alguseks.
Nelja Energia OÜ tehnikajuhi Andrus Zavadskise kinnitusel on nelja generaatorit juba testitud ja need võiks põhimõtteliselt kohe tööle lülitada. Testimisprogrammi jooksul seadistatakse kõik tuulikud ja vajadusel tehakse muudatused.
Arvestuste järgi katab tuulepargis toodetav energiakogus 12 000 pere elektrivajaduse. Valminud pargi tasuvusaega hindas Martin Kruus 10-12 aastale. Tuuleenergia väljamüügihinna suurenemisega väheneb see veelgi.
Autor: Haldusuudised.ee

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 04.09.24, 13:41
Kontsept Arhitektuuribüroo päästis Tartu südames miljööväärtusliku hoone ja andis Peetri tänavale uue hingamise
Kontsept Arhitektuuribüroo poolt projekteeritud korterelamu Tartus Peetri tänav 7 pakub varasema mahajäetud hoone asemel üksnes silmailu. Aastakümneid varjusurmas olnud hoone on saanud uue hingamise, stiilse hoovimaja ja uued elanikud.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kinnisvarauudised esilehele