27. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rosneft ostab Jukose osaluse

Tänase oksjoni naftakompanii Jukos pankrotivarale võitis erilise üllatuseta Vene riigi kontrolli all olev naftakompanii Rosneft.

Rosneft ostab Jukosele kuulunud 9,44% osaluse Rosneftis välja 7,59 miljardi dollari eest, mis on pakkumise alghinnaga võrreldes vaid 1,2% kõrgem hind, kirjutas Financial Times. Samas on hind 10% madalam osaluse turuhinnast, mis on ca 8,4 miljardit dollarit.

Oksjonil osales ka Briti-Vene ühisfirma TNK-BP, kuid analüütikute hinnangul vaid selleks, et oksjonile n.ö legitiimsust lisada. Ajal, mil Kreml ähvardab tühistada firma litsentsi Siberis asuva Kovjatka gaasimaardla hõlvamiseks, tahab TNK-BP Kremliga häid suhteid hoida, kirjutas leht.

Jukose aktsionäride sõnul on tegemist ajaloo suurima rekvireerimisprotsessiga.

Järgmine hulk Jukose varasid läheb haamri alla 4. aprillil. Sealhulgas 20% osalus firmas Gazpromneft ja osalus gaasitootjas Arcticgaz. Alghind on 5,5 miljardit dollarit. Huvi osaleda on ilmutanud konsortsium, kuhu kuuluvad Vene firma ESN ja Itaalia Eni ja Enel.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474