29. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti maanteedel on algamas igasuvised suured ehitustööd

Maanteeamet kavatseb sel aastal kulutada teede ehitusele ja remondile üle kahe miljardi krooni, mis toob suvehooajal paratamatult kaasa liiklushäireid Eesti põhimaanteedel.

Maanteeameti pressiesindaja Tiina Reismanni sõnul on suuremad tee-ehitusprojektid tänavu kavas Tallinna-Tartu maanteel, kirjutas Postimees.

«Jätkub möödunud aasta lõpul alustatud Puurmani liiklussõlme ehitus ja uue silla rajamine Pedja jõele,» ütles Reismann. «Tööd peaksid valmima hilissügiseks ja nende maksumuseks kujuneb ligi 150 miljonit krooni.»

Puurmani sõlme ehitusrahast katab 82 protsenti Euroopa Liidu ühtekuuluvusfond, töid teostab Merko Ehitus.

Teiseks suuremaks projektiks Tallinna-Tartu maanteel on Vaida-Aruvalla neljarajalise teelõigu vasaku niidi rekonstrueerimine, mille maksumuseks võib kujuneda ligi 500 miljonit krooni. Ehituse ajaks suunatakse liiklus parempoolsele teerajale.

Vaida-Aruvalla lõigu ehituseks on Reismanni sõnul laekunud ühispakkumine firmadelt Aspi, Tref, Trev-2 ja Talter ning OÜ-lt NCC Road. «Praegu pole veel võitjat välja valitud, käib pakkumiste hindamise protseduur,» selgitas ta. «Tööde alustamise tähtaeg on mai esimene nädal.»

Tallinna-Narva maanteel on tänavu kavas alustada Kohtla-Järve ja Jõhvi vahelise liiklusohtliku teelõigu ümberehitust neljarajaliseks eritasandiliste ristmikega maanteeks. Praegu käib riigihange ehituse järelevalve teostamiseks.

Saaremaale sõitjatel tuleb Reismanni sõnul tõenäoliselt suve teisel poolel arvestada teelaiendustöödega Virtsus.

Tülikamaks muutub liiklemine autoomanikele alates maikuust ka Tartu ja Jõgeva vahel, kus AS Aspi remondib maanteed 18 kilomeetri ulatuses.

Pärnu-Rakvere teel on suuremad remondid kavas Vändra ja Ambla lähedal ning Tallinna-Rapla teel Luige ja Kohila asula juures.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474