3. aprill 2007

Politsei hoiatab õhkrelvade eest

Sagenenud õhkrelvadega vehkimised avalikes kohtades viitavad Lõuna politseiprefektuuri relvaspetsialisti Allen Leego arvates vajadusele kaaluda tõsiselt pneumaatiliste relvade surumist relvapoodidesse.

Leego sõnul on ohtlikud mängud näiliselt ohutute õhkrelvadega kõvasti sagenenud viimase paari aasta jooksul. Alles eelmisel nädalal ähvardas 54aastane joobes mees möödujaid Anne tänaval, ülemöödunud nädalal vehkis 27aastane joobes mees õhkpüstoliga Küüni tänava kõrtsis, kirjutas Tartu Postimees.

Politseil on aga veidi kaugemast ajast meenutada juhtumeid, kus poisikesed on lasknud õhkrelvast märki lindude ja isegi juhuslikult mööduvate inimeste pihta. Tallinnas ja Viljandis oli mullu mitu liinibusside tulistamist.

"Peamine probleem on selles, et pneumaatilised relvad on vabalt kättesaadavad ebastabiilsetele inimestele: alkohoolikutele ja narkomaanidele," rääkis Leego. "Ning paraku satuvad need relvad ka alla 18aastaste kätte, kes ei tohiks neid ei vallata, kanda ega hoida."

Alaealiste kohta kehtib küll relvaseaduses erand, et vähemalt kümneaastase lapse valduses tohib õhkrelv olla, kui see poiss või tüdruk käib mõnes spordiklubis lasketrennis. Pneumaatilisi relvi võib aga leida näiteks paljude tanklate müügiletis ja seadus ei keela paigutada seda kas või supermarketisse leivapätsi kõrvale.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474