5. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gaasimahutid keelavad naabrite majaehituse

Tallinna halduskohus tühistas osaliselt Tallinna linnavalitsuse kehtestatud detailplaneeringu, mille järgi lubati ehitada tootmis- ning ärihooneid ASi Propaan gaasimahutitest vaid 56 meetri kaugusele.

23. märtsil tehtud kohtuotsuse järgi peab gaasimahutite ning hoonete vahele jääma vähemalt 200meetrine seadusega nõutav ohutustsoon, mistõttu ei saa naaberkinnistu Betooni 7a omanik OÜ BaltReal Invest kaheksast krundist viiele hooneid püstitada, kirjutas Äripäev.

Detailplaneeringu järgi kavandatakse 7,6hektarilisele maa-alale kokku kuni 15 viie-korruselise hoone rajamist.

ASi Propaan juhatuse liikmete Viktor Rezuni ning Juri Pogiba sõnul omab nende ettevõte kõrgeimat - A ohuklassi. Meeste kinnitusel pole neil midagi naaberkinnistu omanike ega sinna ehitamise vastu, kuid seaduse järgi on nad kohustatud järgima ettevõttele seatud ohutusnõudeid, mille järgi peab gaasimahutite ning hoonete vahele jääma vähemalt 200meetrine ohuala. Seetõttu anti detailplaneering kohtusse.

Propaani koostatud riskianalüüsi järgi on 100 meetri raadiuses plahvatuskohast eriti ohtlik tsoon, kus kõik sulab, järgmised 100 meetrit on väga ohtlik tsoon, kus ohuks väga tugev lööklaine ning 15-16 mm paksuse seinaga mahuti killud.

BaltReal Investi juhatuse liige Sander Kaus imestas, et ohutsooni määramisel võeti aluseks 1976. aasta Vene ehitusstandard.

"Kui seatakse kruntidele mingeid piiranguid, siis naabrusõiguse ning asjaõiguse järgi peab AS Propaan selle hüvitama," kommenteeris Kaus kohtuotsuse mõju neile.

Linna esindaja, linnaplaneerimise ameti juristi Karin Laugase sõnul ei soovi linn veel jõustumata kohtuotsust kommenteerida, kuid ilmselt kaevatakse kohtuotsus edasi. "Seda enam, et seal ettevõttes ei ole ohutusega kõik korras. Lähiajal läheb sinna ka kontroll."

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474