10. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Moodustatakse uued vanglakomisjonid

Justiitsministeerium moodustab uued vanglakomisjonid, mille eesmärgiks on teostada avalikkuse kontrolli vanglate tegevuse üle ning aidata kaasa vanglasüsteemi eesmärkide täitmisele.

Hetkel otsib ministeerium vanglakomisjonidesse missioonitundega inimesi, kes tahavad osaleda üldsuse esindajaina vanglate töö kontrollimisel, teatas justiitsministeerium.

Sel aastal on plaanis moodustada neli vanglakomisjoni, millest üks kontrollib Tallinna vangla tegevust, üks Harku vanglat, üks Tartu ja Viljandi vanglate tegevust ning üks Murru ja Ämari vanglaid. Viru vangla komisjon alustab tööd koos esimeste kinnipeetavate saabumisega vanglasse 2008. aastal.

Vanglakomisjonide töö toimub koosolekute vormis, mis toimuvad vähemalt üks kord kuus. Komisjonil on õigus teha soovitusi vangla administratsioonile ja justiitsministeeriumile. Komisjoni liikmetel on oma ülesannete täitmise käigus õigus siseneda igal ajal vangla territooriumile, nõuda juhtkonnalt ja vanglateenistujatelt dokumente vangla töö kohta ning kohtuda kinnipeetavatega.

Komisjonid alustavad tööd maikuus.

Vanglakomisjonid tegutsevad mitmetes riikides, täites ühiskondliku kontrollija funktsiooni vanglate üle.

Aastani 2000 tegelesid vanglakomisjonid Eestis kinnipeetavate ennetähtaegse vabastamise avalduste läbivaatamisega. 2000. aastal anti uue Vangistusseadusega ennetähtaegse vabastamise avalduste läbivaatamine vanglate administratsiooni pädevusse, käesolevast aastast lähevad kinnipeetavate vastavad dokumendid otse kohtusse.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474