10. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TeliaSonera tõstab kasumi kasvades tegevjuhi palka

Põhjamaade suurim telefonioperaator TeliaSonera maksis oma tegevjuhile Anders Igelile suurema kasumi ja viie aasta suurima aktsiahinna tõusu eest eelmise aasta palgale 18% lisa.

Igel sai möödunud aasta eest palka 9,2 miljonit Rootsi krooni (15,5 miljonit Eesti krooni), millest 2,4 miljonit oli ettevõtte majandustulemustest sõltuv palgalisa, kirjutas Bloomberg.

Stockholmis asuva TeliaSonera puhaskasum kasvas 45% ehk 17 miljardi Rootsi kroonini (28,6 miljardi Eesti kroonini), kuna peamiselt Soomes korraldatud kulude kärped tasusid end ära. Kuna konkurents Põhjamaade turul on muutunud tihedamaks, on ettevõte keskendunud ka laienemisele, näiteks endistesse Nõukogude Liidu riikidesse.

TeliaSonera aktsia hind kasvas eelmisel aastal 32%, mis on suurim tõus aastast 2001.

Igel liitus Telia ABga 2002. aastal ja viis sama aasta lõpus läbi ühinemise Sonera OYga.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474