• 13.04.07, 09:15
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Ehitusmaterjalide tootjad peavad eluasemete hindu kõrgeks

Ehitusmaterjalide tootjate kinnitusel on Eesti korteriteturul arenemisruumi veel küllalt, kuid eluasemete hinnad on kohati siiski liiga kõrged, vahendas ETV24.
"Korterite hinnad tänases arengustaadiumis ja keskmisi palku arvestades on natuke kõrged. Eks arendajad ja ehitajad pole süüst puhtad, võtavad selle hinna mis saavad võtta, olgugi et hind on ees sellest, mis võiksime võtta," ütles Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu juhatuse esimees Viktor Valkiainen Aktuaalsele kaamerale.
Eelmisel aastal ehitati Eestis juurde 5000 uut korterit, mida on tuhande võrra enam kui aasta enne seda. Skandinaavia ehitusmahtudega samaväärsele tasemele jõudmiseks peaks Eestis aastas valmima 9000 kuni 10 000 uut korterit.
"Soome ehitab 35 000-40 000 korterit aastas, meie aga 5000. Me ju pole Soomest kaheksa või seitse korda väiksemad, ainult kolm korda. Meil on siin ruumi veel küll et edasi minna," ütles Viktor Valkiainen.
Juttu peatsest majanduskriisist ehitusmehed õigustatuks ei pea. Valkiainen ütleb, et Eesti on heas arengustaadiumis riik, kus jätkuvalt kõrge sisenõudlus dikteerib ehitusmahtude kasvu.
Tallinnas toimuval järjekorras 11. ehitusmessil "Eesti Ehitab 2007" osaleb 330 firmat 12 riigist.
Autor: Haldusuudised.ee

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 04.09.24, 13:41
Kontsept Arhitektuuribüroo päästis Tartu südames miljööväärtusliku hoone ja andis Peetri tänavale uue hingamise
Kontsept Arhitektuuribüroo poolt projekteeritud korterelamu Tartus Peetri tänav 7 pakub varasema mahajäetud hoone asemel üksnes silmailu. Aastakümneid varjusurmas olnud hoone on saanud uue hingamise, stiilse hoovimaja ja uued elanikud.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kinnisvarauudised esilehele