24. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Akende hinnad aina tõusevad

Toorklaasi ja muude aknatarvikute hinnatõusu tõttu niigi kallinenud akende hind tõuseb mais mitmes firmas jälle, uus hinnatõus on ootamas teisel poolaastal.

PVC-akende tootja Fasal Eesti ASi tootmisjuht Mikk-Jaan Mikk sõnas, et iga koorem on eelmisest kallim, klaasi hind tõusid mullu umbes 20% ja nüüd samuti 10%, lisaks kallinesid sulused. "Väljamüügihinda eriti tõsta ei anna," lisas ta.

Haapsalu akna- ja uksetehase tootmisdirektor Peeter Sarv rääkis Äripäevale, et sügisel tõusid neil akende hinnad 25%. Et märtsist tõusid just suluste hinnad, on hinnakiri on muutmisel. "Uusi hindu veel ei tea," lisas ta. Tõusnud on ka raamide juures kasutatava alumiiniumi hind.

Viljandi Aken ja Uks ASi aknadivisjoni juht Veiko Põldsaar lausus, et märtsis tõusid hinnad lepingulistele partneritele 7% ja klaasi hind on tõusmas veelgi. "On räägitud tavalise toorklaasi hinna kuni 45% tõusust," rääkis ta. Ka neil pole uusi hindu veel tehtud.

Suurima aknatootja ASi Glaskek Tallinna esinduse juht Ingvar Kadastu sõnas, et neil on uued hinnad just koostamisel, tõus selgub mai alguseks. "Tooraine hind tõuseb," põhjendas ta.

Tartumaa aknatootja Klaasproff OÜ omanik Rain Kaljuste rääkis, et klaasi hind on tõusnud eelmisest suvest järk-järgult 4-6 korda. Kallinenud on ka tööjõud. "Toome klaasi Aasiast, Venemaalt, Euroopast," jätkas ta. Eriti on tõusnud selektiivklaasi hind, mis enamasti läheb klaaspakettakendesse.

Kuna konkurents on tugev, siis akende hindasid pole Klaasiproff saanud samas taktis tõsta. "Raskeks läheb, suvi on suhteliselt tume maa," tõdes Kaljuste.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Külli KaljulindReporter-toimetaja Tel: 58 223 022
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474