24. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saaremaale rajatav Lõuna-Eesti puhkeküla kerkib ebaseaduslikult

Saaremaale Pöide valda rajatakse omapärast puhkeküla, mis koosneb Lõuna-Eestist palkidena kohale toodud sauna- ja aidahoonetest, paraku on hoonestuse rajamisel eksitud planeerimisseaduse vastu.

Asumi rajamisele heidab varju planeerimisseaduse rikkumine, juba valmis ehitatud küla detailplaneeringu vastuvõtmine on Pöide vallavolikogu päevakorras alles sel nädalal, kirjutas Oma Saar.

Kuigi küla ise on juba valmis, on detailplaneeringu vastuvõtmine Pöide vallavolikogu päevakorras alles sel nädalal. Järjekorda ootavad detailplaneeringu avalik arutelu ja selle kehtestamine volikogus.

Puhkeküla arendaja Emerand Kinnisvara OÜ tegevjuht Andrus Emerson rääkis, et puhkeküla ehitamist alustades jäi ebaselgeks kas detailplaneeringut on vaja või mitte. „Me alustasime valest otsast. Meie teada me ei pidanud detailplaneeringut koostama, aga hiljem vald siiski nõudis planeeringut,” selgitas Emerson. „Sellepärast on nüüd puhkeküla valmis, aga detailplaneering tuleb hiljem järgi. Aga me teeme ikkagi ametlikult ja ausalt ja nii nagu seadused ette näevad.”

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474