28. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Politsei on kolme päeva jooksul kinni pidanud ligikaudu 800 inimest

Olukord Tallinnas on alates öösel kella kahest rahulik. Liikluspiiranguid Tallinnas praegu ei ole.

Kolme päeva jooksul on politsei Tallinnas kinni pidanud ligi 800 inimest. Neljapäeval ja reede varahommikul pidas politsei Tallinnas kinni üle 200 isiku, kellest kohus on vahi alla võtnud 27. Vahi alla võtmist taotleti 64 isiku puhul.

Reedel ja laupäeva varahommikul peeti kinni ligi 600 isikut, kellest 21 puhul taotletakse vahi alla võtmist.

Reede õhtul ning laupäeva öösel Tallinnas toimunud sündmuste kohta on alustatud kuut kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi 263 alusel, mis käsitleb avaliku korra rasket rikkumist.

Neljapäeva õhtul ning reede öösel toimunud sündmuste kohta on alustatud kriminaalmenetlused karistusseadustiku §113 alusel, mis käsitleb tapmist ja §263 alusel, mis käsitlev avaliku korra rasket rikkumist. Kolmas kriminaalasi on alustatud §238 alusel, mis käsitleb massilise korratuse organiseerimist, ning selle menetlust juhib Riigiprokuratuur.

Erinevate menetlustoimingute käigus võetakse kinnipeetutelt ka DNA-proovid, mis aitab politseil kuritegude asjaolusid selgitada ja kurjategijad tuvastada. DNA-proovid lisatakse andmebaasi, mille alusel on võimalik tuvastada ka isikute eelnevaid kuritegusid.

Laupäeva hommikuks fikseeris politsei 49 objekti, mille puhul on õhtul ja öösel toime pandud vandalismiakte. Eelneval hommikul fikseeriti vandalismi ohvriks langenud objekte 99. Politsei palub kõikidel, kelle vara või tervis on vandalismiaktides kannatada saanud, pöörduda lähimasse politseiasutusse.

Reede hommikust kuni laupäeva hommikuni on arstiabi vajanud 96 inimest, kellest 16 olid politseiametnikud. Kolm politseinikku on ambulatoorsel ravil. Kokku on Tallinnas toimunud vägivallatsemiste käigus saanud vigastada 153 inimest, neist 29 politseiametnikku, kellest üks viibib ka haiglaravil.

Kui kellelgi on informatsiooni, mis võib olla politseile vajalik antud kuritegude lahendamisel, palub politsei võtta ühendust numbril 612 4360 või meiliaadressil [email protected]. Samuti palub politsei antud kontaktidel teada anda, kui kellelgi on informatsiooni võimalike rahvakogunemiste või potentsiaalsete rahutuste kohta.

Politsei palub endiselt inimestel mitte alluda provokatsioonidele ega osaleda avalikel kogunemistel. Samuti palub politsei lapsevanematel pöörata tähelepanu sellele, kas nad on teadlikud, kus nende lapsed viibivad ja kui suurde ohtu noored end tänavatel vandaalitsedes seavad.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474