29. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laupäeva öö: seaduserikkumised toimusid Ida-Virumaal

Öö Tallinnas möödus rahulikult ning olukord on politsei kontrolli all. Ida-Virumaa linnades toimus üksikuid vandalismiakte.

Varasemaga sarnaseid vandalismiakte ega rüüstamisi Tallinnas toime ei pandud. Politsei kontrollis aktiivselt linnas liikunud inimesi ning võttis julgeolekukaalutlustel inimestelt ära esemeid, mida võinuks rahutuste korral kasutada relvana.

Kella 21.20 ajal kogunes Narvas Eesti Gümnaasiumi ees hulk noorukeid. Kinni peeti poolsada inimest, kellest suur osa olid alaealised. Konflikt politsei ning agressiivsete kogunejate vahel toimus ka Kohtla-Järvel, kuid politsei võttis olukorra kontrolli alla.

Ida-Virumaa linnades on toimunud ka üksikuid vandalismiakte – lõhutud on aknaid.

Tallinnas toimetati möödunud ööpäeva jooksul kinnipidamiskambritesse 150 inimest, neist 14 on kuriteos kahtlustatavad. Politsei vormistas paarkümmend väärtegu, millest enamus olid seotud alkoholi tarvitamisega. Ülejäänud isikute osas kontrolliti nende seotust Tallinnas aset leidnud massiliste korrarikkumistega ning peale küsitlemist ning isikute kontrolli nad vabastati.

Alates neljapäevast on kinnipidamiskambritest läbi käinud ligi tuhat inimest. Vahistatud on 46 inimest, neist 21 on Eesti Vabariigi kodanikud, 21 kodakondsuseta isikud, 1 Leedu kodanik, 1 Vene Föderatsiooni kodanik ning kaks isikut, kelle kodakondsuse kohta andmed puuduvad.

Kolme päeva jooksul on Tallinnas hukkunud üks ja viga saanud 156 inimest. Neist 58 möödunud ööpäeval, ehk siis 28. aprilli jooksul. Täna öösel on Ida-Virumaal on teatatud 13st kannatanust, Tallinnas 2st. Politseinikud möödunud ööl viga ei saanud.

Vabatahtlikel, kes soovivad politseitöös osaleda abipolitseinikena on registreerumiseks avatud telefon 612 3030 ning elektronposti aadress [email protected]. Varahommikuks oli oma abi pakkunud ligi 600 vabatahtlikku.

Vandalismiaktides osalenud isikute tuvastamiseks on politsei loonud veebikeskkonna tuvasta.politsei.ee. Seal on nähtaval pealtnägijate tehtud fotod rüüstamistel osalenud isikutest. Politsei palub inimestel, kes isikud ära tunnevad, sisestada nende nimi või muu tuvastamist hõlbustav informatsioon kommentaaridesse.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474