16. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti esinduse tulistamise ajal valves olnud korrapidajad lastakse lahti

Pihkva võimude teatel vallandatakse kaks Eesti konsulaaresinduse tulistamise ajal tööl olnud patrullteenistuse valvekorrapidajat ametist.

Pihkva oblasti siseasjade valitsuse juht Sergei Matvejev märkis, et rünnaku ajal korrapidaja kohuseid täitnud valveteenistuse töötajate suhtes on algatatud teenistuslik juurdlus, kirjutas postimees.ee. Ta kinnitas, et mõlemad lastakse ametist lahti, vahendas kohalik uudisteportaal PLN.

"Mind huvitab väga, miks inimesed, kes selles piirkonnas teenistuskohuseid täitsid, mitte ainult ei näinud midagi, aga ei kuulnud isegi lasku," tunnistas Matvejev.

Sellega seoses märkis ta veel, et juba mitu aastat on siseministeeriumilt palutud konsulaatide valveks eraldada koosseisulisi töötajaid, sest praegu täidetakse neid ülesandeid vaid patrullteenistuse jõududega.

Pihkva oblasti võimud teatasid eelmisel nädalal, et 10. mai öösel tulistas tundmatu kodanik jahipüssist Eesti konsulaaresinduse ühe kabineti akna pihta. Sündmuspaigalt leiti hiljem ka deformeerunud püssikuul.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474