21. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läti tolliameti ühe tippjuhi auto lasti õhku

Täna päeval lõhkes Riias Subaru Impreza, mille omanik on Tolliameti kriminaalosakonna juht Vladimirs Vaškevics, teatavad Läti meediakanalid.

Vaškevics asub raskes seisus kohalikus haiglas. Esialgse info põhjal viibis ta plahvatuse ajal autos. Plahvatuse asjaolusid selgitab organiseeritud kuritegevusega võitlemise amet.

Sellega seoses kutsus Läti peaminister Aigars Kalvitis täna õhtuks kokku jõuametite erakorralise koosoleku.

Läti peaprokuröri Janis Maizitise sõnul on atendaadikatse võib-olla seotud tema erialase tegevusega. Tema sõnul on selline rünnak küüniline ja halastamatu riigivastane kuritegu.

Viimasel ajal on Vaškevicsi juhitud amet avastanud ja peatanud mitmeid suuri narkootikumide, sigarettide ja alkoholi salakaubavedusid.

Viimaste andmete kohaselt lõhkes pomm Vaškevicsi töökoha sissekäigu juures ja lõhkes hetkel kui ta majast väljus ja jäi kolleegiga mõneks hetkeks juttu puhuma. Vaškevics sai raskelt vigastada mõlemast jalast.

Tema palati juurde on paigutatud valve.

Vaškevicsiga on ka varem seotud mitmeid vahejuhtumeid. Nii süttis eelmise aasta 15. mail tema maja juures kivivillaga täidetud Ford Transit, mis põlemise käigus plahvatas. 28. juunil põles Vaškevici töökoha lähedal maha kõrgetele ametnike sõidutamiseks mõeldud auto. Mõlemaid juhtumeid alles uuritakse.

Aprilli lõpus puistas aga korruptsiooni ennetamise büroo hoopis Vaškevici kontorit ja tema endise abikaasa maja. Ajalehe Diena andmetel süüdistatakse teda lobi tegemisest suurimale munatootjale Balticovo.

Möödunud aasta sügisel hakkas press ja riik tundma huvi Vaškevici teenistuse vastu, mis ei vastanud tema elustiilile. Nii sõidab 1200 latti kuus (umbes 27 000 krooni) teeniv Vaškevics ringi kalli autoga, mis ametlikult kuulub isale ja elab endisele naisele kuuluvas luksuslikus majas.

Samuti tuli 2006. aasta novembris välja, et Vaškevici endine abikaasa Inara Vilkaste ostis maad prestiižes Mežaparks rajoonis 2,5 miljoni dollari (ligi 29 miljonit krooni) eest, makstes kogu summa sularahas, kirjutas Diena. Lehe andmetel müüdi hiljem sama 23 ha maatükk edasi juba pea 30 miljoni latiga (674 miljonit krooni). See oli esimese poolaasta suurim tehing Riias. Ostjaks osutus Mezaparks SPV, mis kuulub vene ettevõtjatele ja mida juhib endine Riia linnapea Guntars Bojars.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474