24. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jõhvi kesklinna kerkib uus ärikeskus

Kui kõik plaanipäraselt läheb, alustab OÜ Polven juba sel sügisel Jõhvi kesklinna uue ärikeskuse rajamist. Firma on valmis uude objekti investeerima 15-20 miljonit krooni, kirjutas Põhjarannik.

Keskuse esialgse eskiisi on Jõhvi volikogu juba heaks kiitnud, nüüd seisab ees detailplaneeringu ettevalmistamine ja kinnitamine, samuti tulevase hoone lõpliku eskiisi läbivaatamine.

OÜ Polven direktor Sergei Polujanenkov ütles, et firma ostis kolm aastat tagasi Rakvere tänavas Passaaži lähedal umbes 2000ruutmeetrise krundi, kuhu esialgu kavatseti ehitada bistroo.

"Tegemist on kesklinnaga ja oma kogemustegi najal võin öelda, et Jõhvis napib söögikohti. Tihtipeale pole ettevõtjatel kusagil koguneda, et ühe või teise asja üle aru pidada või lihtsalt lõunat süüa," selgitab Polujanenkov. "Meil on palju partnereid Saksamaal ja oleme jälginud, kuidas neil töö on korraldatud. Kohvikud on enam-vähem igal pool. Silmas pidades kogu Eesti ja sealhulgas Ida-Virumaa kiiret majanduslikku arengut, otsustasime oma ideed laiendada. Polven areneb pidevalt, hiljuti avasime filiaalid Riias ja Tallinnas ning juba praegu töötab meil eri valdkondades ligi sada inimest. On tekkinud vajadus koondada kõik võtmeisikud ühte kohta ja meie peakontor tuleb samuti uude hoonesse. Otsustasime ehitada mitmekorruselise maja, mille allkorrusel avame kohviku, ülespoole paigutame Polveni bürood ning ülejäänud ruumid anname rendile."

Esialgu pole korruste arvus kokkuleppele jõutud. Detailplaneering lubab viit korrust ja firma juhtkond tahaks just niisugust maja, kuid Polujanenkovi sõnul keelitab valla arhitekt neid piirduma nelja korrusega. Seega arutelu alles kestab ja punkti pole selles küsimuses pandud.

Arutamisjärgus on ka muud üksikasjad. "Arhitekt soovitab kasutada suuri klaase, kuid meie pole sellega nõus," rääkis Polujanenkov. "Meil on sellega juba kogemusi. Meie Tartu maantee uues kontoris on klaasseinad ning Eesti kliimas, kus sageli sajab, tuleb nende puhtana hoidmiseks kulutada väga palju raha. Enne lõpliku lahenduse leidmist arutame veel mitmeid ideid, kuid üks meie peamisi eesmärke selle objekti rajamisel on kaunistada linnapilti," kinnitas ta.

Tulevasse ärikompleksi tuleb umbes 2500 ruutmeetrit kasulikku pinda. Hoone kõrvale rajatakse 24 kohaga parkla, mis Polujanenkovi sõnul on normidega kooskõlas.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474