29. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venemaa katsetas uue põlvkonna mandritevahelist raketti

Venemaal korraldati teisipäeva hommikul katsetus uue generatsiooni interkontinentaalse ballistilise raketiga, mis võib kanda mitut iseseisvat tuumalõhkepead, teatati Venemaa strateegilistest raketijõududest.

Ballistiline rakett RS-24 tulistati välja Plesetski polügoonilt riigi loodeosas ja see langes sihtmärgile tuhandete kilomeetrite kaugusel Kamtšatka poolsaarel, vahendas teadet agentuur Associated Press.

"Katsetusele seatud eesmärk saavutati," kinnitas raketijõudude pressiesindaja Vadim Koval agentuurile ITAR-Tass.

Uus kontinentidevaheline rakett peab tulevikus asendama vananevad RS-18 ja RS-20 raketid, mis praegu moodustavad Venemaa strateegiliste raketijõudude selgroo, märgitakse teates. Läänes tuntakse viimaseid nimede SS-19 Stiletto ja SS-18 Satan all.

Samas ei avalikustatud informatsiooni selle kohta, kui palju tuumalõhkepäid täpselt uus rakett kanda võib, kuid toonitati, et RS-24 "tugevdab strateegiliste raketijõudude rünnakrühmi, sest on üle raketitõrje süsteemidest, suurendades seega ka tuumaheidutusjõu potentsiaali".

Vene sõjandusanalüütik Aleksandr Golts oli katsetusest kuuldes üllatunud, kirjutas AP.

"See paistab olevat uhiuus rakett. See on kas peibutis või miski, mida on arendatud täielikus salastatuses," märkis Golts.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474