30. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ärielu: on see krahh?

Ajakiri Ärielu tõstatab oma juhtkirjas palju lubatud kohe-kohe kätte jõudva kinnisvarakrahhi teema ning jõuab seisukohale, et krahhi pole ning toimub täiesti normaalne kinnisvarahindade kõikumine.

"Veider on kuulata aeg-ajalt justkui kohustusliku teemana üles tõusvat kohe-kohe kättejõudvat kinnisvarakrahhi teemat. Viimase pisipaanika tekitas 2005 ja 2006 aasta hinnaralli jahtumine. Kuid - on see krahh?"

"Meedias räägitakse krahhist, kuid seda ei defineerita. Üks kinnisvaraarendaja, kellega toimetus vestles, tõi hea näite - kui keegi kodanik üritab oma Lasnamäe korterit maha müüa kolme miljoniga ja tehing sünnib 1,5 peal, siis see pole mitte krahh, vaid põhjendamatult kõrge hinnaootus," kirjutas Ärielu.

Ajakiri tsiteerib ka Ameerika kinnisvarateoreetikuid, kes peavad krahhiks seda, kui reaalsed tehinguhinnad ühe aasta jooksul kukuvad 25%.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474