30. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti jääb hätta reostuse ja gripipandeemiaga

Kui üsna vähese pingutuse ja lühikese ajaga on võimalik saavutada nõutaval tasemel valmis- olek linnugripi hädaolukorraks, siis ei ole Eesti valmis gripipandeemiaks.

Piisav pole ka valmisolek ulatusliku merereostuse ja ohtlike kemikaalidega transpordiõnnetusest tingitud hädaolukorraks, kirjutas Eesti Päevaleht.

Põhiprobleemina leidis riigikontroll, et puudub juhtministeerium, kes vastutaks hädaolukorraks valmisoleku ja olukorra lahendamise eest.

Kui vastutus on jagatud eri ministeeriumide vahel ja ühelegi neist ei ole pandud protsessi juhtimise kohustust, on raske koostada hädaolukordade lahendamise tervikplaani, jaotada rolle ja hankida ühist ressurssi. Kuna kõikide hädaolukordade puhul on valmistumise üldjuht siseministeerium, ei näe teised ministeeriumid end vastutaja rollis.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474